Comunicat de presă

Penal, leneș, incompetent. Șpăgarul Costel Alexe trebuie măturat din fruntea Consiliului Județean Iași! (P)

marți, 20 septembrie 2022, 08:56
3 MIN
 Penal, leneș, incompetent. Șpăgarul Costel Alexe trebuie măturat din fruntea Consiliului Județean Iași! (P)

Minciuni gogonate, promisiuni poleite, lozinci sforăitoare. Din toamna anului 2020 de când garnitura PNL a preluat conducerea Consiliului Județean Iași, asistăm la un asalt mediatic fără precedent. Ieșenii sunt bombardați zilnic cu pseudo-realizările lor.

"La o privire atentă, observăm că liberalii produc tone de maculatură și zero fapte concrete:

– Un nou Institut Regional de Medicină Cardiovasculară a fost umflat în costuri, peste 400 milioane de euro, încât există riscul să nu primească finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Am avertizat în nenumărate rânduri că este o proiecție megalomanică. O unitatea spitalicească mai suplă și mai puțin costisitoare, dar la fel de eficientă are mai multe șanse de a fi realizată.

– Un proiect pe care l-am promovat când eram în funcția de președinte al Consiliului Județean Iași a fost făcut praf de actuala administrație.

Drumul Iași – Ungheni și continuarea sa peste Prut în raionul Sîngerei fusese aprobat de Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră, deci urma să fie făcut cu fonduri europene nerambursabile. Acum, liberalii de la Iași au anunțat că nu se mai face, aruncând vina pe omologii basarabeni. Neputință și nepăsare din partea peneliștilor din Iași.

Drumul alternativ Iași – Suceava, cu o finanțare record de peste 100 de milioane de euro, la care am lucrat împreună cu specialiștii din Consiliul Județean Iași este în situație de risc. Din cele trei tronsoane de pe raza județului Iași, pe două se înregistrează mari întârzieri, calitatea lucrării lasă de dorit, iar pe al treilea segment amenajările sunt încă la început. Somn ușor, politrucilor!

Construirea șoselei ocolitoare a orașului Podu Iloaiei. Alexe și-a dat doctoratul în demagogie. În doi ani de mandat, nu s-a atribuit nici măcar licitația pentru realizarea studiului de fezabilitate. Între timp, coloanele de mașini la intrarea în oraș se măsoară în kilometri, aproape în fiecare zi. Iar activistul de la CJ Iași s-a lăudat cu proiectul, dar l-a pasat mai departe, la ministerul de resort.

Trenul metropolitan, care să lege comunele limitrofe de municipiul Iași, a fost anunțat cu surle și tobe. Proiectul s-a stins la fel cum se topește ceara unei lumânări. În liniște și definitiv. Un eșec marcă înregistrată Costel Alexe.

Alte proiecte, cele pe care șpăgarul Alexe a reușit să le urnească sau să le continue, sunt, de fapt, cele pe care i le-am lăsat eu la cheie:

Spitalul pentru Copii „Sf. Maria” din Iași va avea cea mai mare și mai modernă Unitate de Primiri Urgențe din țară. Împreună cu experții din CJ Iași am pus la punct acest obiectiv, acum Alexe doar a luat caimacul. Și-a arogat meritele, l-a „smântânit”, deși n-are niciun aport concret.

Extinderea sistemului de apă-canal, proiect ApaVital cu sprijin CJ, de peste jumătate de miliard de euro, este conceput mandatul trecut, de experții celor două instituții. Costel Alexe îl parazitează acum fără pic de rușine. Atât știe, atât face.

Realizarea Casei Muzeelor, refacerea Bojdeucii lui Creangă, reabilitarea caselor Pogor și Gane sunt tot investiții cu fonduri UE gândite și puse în practică de fosta administrație PSD, obiective culturale de care Alexe a profitat pentru propria imagine.

Exemplele pot continua, sunt cu duiumul. Din fericire, această rușine imensă care s-a abătut asupra Iașului nu va mai dura mult. Fie procurorii DNA și judecătorii îl vor mătura pe șpăgarul Costel Alexe din fruntea Consiliului Județean, fie ieșenii îl vor trimite acasă, prin vot. Cu cât mai repede, cu atât mai bine pentru întreaga comunitate!” a declarat senatorul ieșean Maricel Popa, președintele PSD Iași.

Departamentul de comunicare al PSD Iași

Comentarii