Peste 100 de persoane dintr-o comună, lovite brusc de afecțiuni psihice

miercuri, 23 ianuarie 2019, 23:06
1 MIN
 Peste 100 de persoane dintr-o comună, lovite brusc de afecțiuni psihice

Peste 100 de persoane din comuna Rodna, judetul Bistrita-Nasaud, au fost incadrate, in ultimele luni, in diferite grade de handicap, majoritatea avand acte ca sufera de boli psihice. Politistii din Bistrita-Nasaud si autoritatile locale au demarat anchete.

Potrivit reprezentantilor IPJ Bistrita-Nasaud, politistii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice au declansat o ancheta in comuna Rodna, in cazul mai multor persoane cu dizabilitati, pentru a stabili cum au primit acestea prestatiile sociale.

Ancheta politistilor a demarat dupa ce autoritatile locale au sesizat in ultimele luni o crestere semnificativa a numarului de persoane cu afectiuni psihice, multe dintre ele avand si drept de insotitor permanent.

"Ne nelinisteste aparitia acestor cazuri si credem ca vor fi din ce in ce mai multe. Vin la noi cu acte medicale – intarzaiere mintala, schizofrenie. Sunt acum 104 de persoane cu certificate de handicap, multi au si insotitor. 10 la suta din banii pe care ii primesc aceste persoane sunt din bugetul comunei. Un insotitor primeste, dupa ce a crescut salariul minim, 1.800 de lei si 500 de lei e pensia handicap.

Comentarii