De Sănătate

Punem punctul pe știi

Peste o sută de ieşeni internaţi cu COVID în spitale. Unde ar putea începe școala online

vineri, 03 septembrie 2021, 02:00
2 MIN
 Peste o sută de ieşeni internaţi cu COVID în spitale. Unde ar putea începe școala online

La Răchiteni, şcoala ar putea începe în regim online pentru că incidenţa s-a apropiat de 6 cazuri la mia de locuitori, calculată în ultimele două săptămâni.

Situaţie alarmantă în spitalele COVID din Iaşi. Cele 97 de paturi destinate pacienţilor care au infecţia cu SARS-CoV-2, dar au formă medie spre severă de boală, sunt ocupate în totalitate. Potrivit raportărilor, este vorba despre 20 de paturi la Spitalul de Boli Infecţioase Sfânta Parascheva, 22 de paturi la Spitalul CF Paşcani, 15 paturi la Spitalul CFR Iaşi, 12 paturi la Spitalul Orăşenesc Hârlău şi cele 28 de paturi de la Spitalul de Pneumologie. Alţi 10 bolnavi sunt internaţi în zonele roşii din spitale care sunt destinate pacienţilor cu alte patologii şi depistaţi ulterior pozitivi. Aici, mai sunt libere 67 de paturi.

În ceea ce priveşte gradul de ocupare a paturilor ATI, la Spitalul de Boli Infecţioase, secţia funcţionează la capacitate maximă. La fel şi la Spitalul Municipal Paşcani, unde sunt ocupate toate cele şase paturi şi la Spitalul de Neurochirurgie, unde, la fel, sunt ocupate toate cele trei paturi. Per total, mai sunt libere doar cele două paturi ATI COVID de la Spitalul Clinic de Urgenţă Sfântul Spiridon. La Spitalul Elena Doamna Iaşi, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, în zona medicală, erau ocupate patru paturi cu gravide confirmate pozitiv. În zona ATI Covid de la Spitalul pentru Copii Sfânta Maria Iaşi, ieri erau ocupate două paturi ATI.

Acest fapt este explicat şi de o creştere bruscă a numărului de noi cazuri, ieri raportându-se la nivelul judeţului 56 de noi îmbolnăviri, cu 10 mai mult faţă de numărul raportat în ziua anterioară. Prima comună care se îndreaptă spre o incidenţă de 6 la mia de locuitori este Răchiteni, ieri, indicele fiind de 5,47 la mia de locuitori. Depăşirea pragului ar însemna pentru elevii ciclului gimnazial de la cele două şcoli din comună să înceapă anul şcolar în regim online. Tot în „roşu“ şi în creştere este incidenţa în comuna Cepleniţa, unde indicele a ajuns la 3,80 la mia de locuitori. Şi la Ruginoasa, incidenţa era ieri de 1,43 la mia de locuitori, în timp ce în municipiul Iaşi era de 0,30 la mia de locuitori.

Comentarii