Petiție publică pentru stoparea afacerilor cu dispozitive medicale ale preotului-doctor Ștefan Mindea

miercuri, 28 februarie 2024, 11:58
2 MIN
 Petiție publică pentru stoparea afacerilor cu dispozitive medicale ale preotului-doctor Ștefan Mindea

Deși dezvăluirile făcute în cadrul publicației noastre despre afacerile și rateurile preotului-doctor Ștefan Mindea au generat indignare la scară largă în spațiul public, instituțiile responsabile de rezolvarea problemei tac în continuare. Fosti pacienți, înșelați de acesta, au lansat zilele acestea o petiție publică prin care cer adoptarea unor măsuri care să aducă la legalitate activitatea lui Mindea.

Petiția, care poate fi semnată de oricine AICI, este adresată Ministerului Sănătății, Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Constanța și Colegiului Medicilor din Constanța. Ea face referire la cele două anchete publicate de noi și reiterează faptul că nici în urma dezvăluirilor presei, instituțiile responsabile nu au reacționat în niciun fel.

De altfel, singurul demers care s-a făcut e un audit intern realizat de Regina Maria, audit ale cărui rezultate nu le cunoaștem încă.

Foștii pacienți ai lui Ștefan Mindea cer autorităților de resort să se implice în rezolvarea unei probleme uriașe, care ar trebui să împiedice pe viitor fapte de înșelăciune sau malpraxis din partea acestui medic, care are clientelă din întreaga țară.

„Medicul neurochirurg Ștefan Mindea practică medicina în sistemul privat, în Constanța și se prezintă (printre altele) ca fiind fondatorul Clinicii ANSI – American NeuroSurgery Institute, însă această entitate există doar ca denumire. Dr. Ștefan Mindea NU are un sediu propriu în care să își desfășoare activitatea: consultă în spațiul Policlinicii Pozimed (Regina Maria) și operează în spațiul Spitalului HEKA.

Modul în care și-a construit și își conduce afacerea sfidează nu doar legislația fiscală și cea penală, ci și o mulțime de prevederi ale legislației din domeniul sănătății. Iar asta se întâmplă și se știe de ani de zile. În plus, pe numele său există de multă vreme plângeri atât penale, cât și la Colegiul Medicilor din Constanța, însă fără rezultat.” – arată inițiatorii petiției lansate recent pe platforma Declic.

Mai mult, pe mediaquality

Comentarii