Pod de flori între gheşăftul de la aeroportul ieşean, admiterea României în Schengen şi vizita lui Ciucă la Iași

vineri, 09 decembrie 2022, 02:50
3 MIN
 Pod de flori între gheşăftul de la aeroportul ieşean, admiterea României în Schengen şi vizita lui Ciucă la Iași

Pentru că tot am văzut că scandalul buiandrugilor de la noul terminal al aeroportului ieşean dă să se stingă, în aşteptarea vreunui rezultat al sesizărilor trimise în mai multe derecţii de şefii partidoiului ieşean, haideţi să vă spunem despre chestiune, ca s-o mai ţinem trează măcar o zi, câteva şpârle care circulă în mediul politic ieşean!

De-un par egzamplu, iaca varianta auzită în zona liberalilor: Păi, băbăeţ, oare voi chiar credeţi că întâmplător a izbucnit acest scandal acuma, în pre-zilele consiliului JAI de la Bruxelles când se ia decizia privind admiterea României în Schengen, ştiut fiind că Austria e cea care se opune categoric, iar gheşeftul s-a făcut cu Strabag AG (Aktion Ghesaft), câştigătoarea licitaţiei babane de la aeroportul ieşean, cea care a înlocuit buiandrugii de fier cu ăia de beton,  este un mare concern austriac? Hă?.

Iacătă însă şi varianta auzită printre băieţii de la partidoiul ieşean: Tăticu’, dar voi ştiaţi că ghinărarul Ciucă trebuia să vină azi la Iaşi, dar şi-a contramandat vizita taman din cauza scandalului ăsta local? Dar ce spunem noi local, că e naţional, european, dacă nu cumva chiar internaţional. Sau, stai: e chiar galactic, nenicule. Hă?

Aşadar, ca o concluzie, întrebăm şi noi, ca să nu dăm cu paru’: pe cine pariaţi la Mondial?

De ce au amuţit AUR-iştii? Că tăcerea e de aur…

Că tot i-am tratat mai sus pe cei care vorbesc prea mult în politichia de Bahlui, am zis că hai să le dăm o şansă la vorbitor şi celor care nu mai vorbesc deloc, adicătelea care pare că au muţit. Nu ştim dacă aţi observat, lucru care era şi greu de altfel, căci nici înainte nu prea se omorau cu vorbitul în public, dar de când a izbucnit rezbelul provocat de Putin peste graniţă, în Ucraina, aleşii locali ai AUR, cei doi dipotaţi profesori, nu au mai scos un cuvinţel. Să fie oare din pricina gripelor de sezon? Sau o fi vreun ordin de zi pe unitate, ceva? Mno, tăcerea e de AUR, nu-i aşa?

Alege dacă poţi…

Ceva cifre dintr-un sondaj independent care ar circula de ceva vreme prin interiorul coaliţiei, în vederea alegerii unui eventual candidat comun la preşedinţie. Rafila cică are 34% la încredere, însă 46% spun că mai degrabă nu au încredere în el. Tot 34% are şi Geoană, iar procentul celor care spun că mai degrabă nu au încredere e de 47%. În cazul lui Ciucă, 34% au încredere, însă 49% spun că mai degrabă nu au încredere în el. Pe următorul loc este cică Ciolacu, cu 30% încredere şi cu 55% neîncredere. Alege, dacă poţi!

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii