Politehnica a ajuns ciuca bătăilor. Nicio victorie în faza a doua la handbal şi baschet!

marți, 21 februarie 2023, 02:50
1 MIN
 Politehnica a ajuns ciuca bătăilor. Nicio victorie în faza a doua la handbal şi baschet!

Aşa cum “Ziarul de IaşI” a anticipat, echipele masculine de handbal şi baschet ale Politehnicii fac figuraţie în faza a doua a campionatelor, în care au început, practic, cursele pentru promovarea în eşaloanele de elită. Ambele grupări ieşene au pierdut toate cele trei dispute de până acum din Divizia A de handbal play-off promovare, respectiv Grupa 1-8 a Ligii I.

La handbal, după două eşecuri pe teren porpriu, Poli a cedat la Reşiţa, cu 30-35 (15-18). Deşi nu a obţinut vreun punct, formaţia antrenată de Florin Spiridon ocupă locul VI din opt echipe pentru că are golaveraj mai bun faţă de celelalte două cluburi care nu au mişcat clasamentul, CS Medgidia şi CSU Târgu Jiu.

În Liga Naţională promovează primele două clasate, următoarele două echipe urmând a juca partide de baraj cu grupări din elită. La baschet, în etapa a III-a, Poli, care pierduse un meci acasă şi unul în deplasare, a fost spulberată pe teren propriu de Corona Braşov. Ardelenii au trecut de formaţia antrenată de Gabriel Clapon cu 112-64 (29-23, 23-18, 30-14, 30-9).

În etapa a IV-a, ambele formaţii ale Politehnicii vor juca duminică, acasă, în Sala Polivalentă. Hanbdaliştii vor avea o misiune dificilă în faţa liderului, Universitatea Cluj. Baschetbaliştii se vor confrunta cu Agronomia Bucureşti, grupare care se situează pe poziţia a IV-a. La baschet, primele patru grupări din cele şase cu drept de promovare (în grupa 1-8 joacă şi doi ai unor cluburi din Liga Naţională) se vor bate pentru cele două locuri promovabile într-un turneu final.

Comentarii