De Sănătate

Punem punctul pe știi

Postul de manager de la IBCV este scos iarăşi la concurs. Va fi ultimul mandat al dr. Grigore Tinică?

joi, 02 martie 2023, 02:50
3 MIN
 Postul de manager de la IBCV este scos iarăşi la concurs. Va fi ultimul mandat al dr. Grigore Tinică?

Postul de manager al Institutului de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. George I. M. Georgescu” va fi scos la concurs public în perioada următoare, iar sursele publicaţiei noastre spun că prof.dr. Grigore Tinică, bine-cunoscutul chirurg cardiolog ieşean, se pregăteşte pentru un nou mandat.

 Însă la cum arată Legea Sănătăţii în momentul de faţă, acesta ar putea fi şi ultimul: chirurgul are 62 de ani, iar legea spune că la momentul candidaturii persoana care îşi doreşte funcţia nu trebuie să fi împlinit deja vârsta de pensionare.

Concursul a fost deschis pe 27 februarie, iar primul pas relevant va avea loc pe 8 martie, când candidaţii interesaţi să îşi depună dosarul pentru a ocupa funcţia au posibilitatea de a vizita spitalul. Ulterior, planul de management şi toate documentele solicitate de către Consiliul de Administraţie, care organizează acest concurs, vor fi transmise până pe 18 aprilie pe adresa spitalului. Dacă ele îndeplinesc toate criteriile, pe 19 aprilie vor fi anunţate rezultatele finale, ziua de 20 este rezervată pentru depunerea şi rezolvarea contestaţiilor, iar pe 26 aprilie va avea loc susţinerea publică şi evaluarea proiectelor de management. Rezultatele finale ale concursului vor fi afişate o zi mai târziu, pe 27 aprilie.

Sunt şase condiţii fundamentale ce trebuie îndeplinite de către persoanele care vor să devină manager al IBCV: să cunoască limba română, scris şi vorbit, să fie absolvenţi de licenţă sau master în medicină, specializările: medicină, medicină dentară, dar şi ştiinţe juridice sau ştiinţe economice. Un alt criteriu este să aibă cel puţin cinci ani vechime în specialitatea studiilor, să nu fie condamnate pentru săvârşirea unei infracţiuni comise cu intenţie, să fie apte din punct de vedere medical – fizic şi neuropsihic – şi să nu fi împlinit vârsta standard de pensionare, conform legii.

„În vederea întocmirii proiectului de management, la cererea candidaţilor, Institutul de Boli Cardiovasculare Iaşi va pune la dispoziţia acestora în maximum 3 zile de la data solicitării, copii ale bugetului de venituri şi cheltuieli aprobat, structura organizatorică aprobată şi structura de personal ale unităţii sanitare, aflate în vigoare la data solicitării, precum şi orice alte documente sau informaţii necesare, cu excepţia acelor informaţii sau documente care nu pot face obiectul divulgării în temeiul legii. Proiectul se realizează individual de către candidat şi se dezvoltă într-un volum de maximum 15-20 pagini, tehnoredactate la calculator, cu caractere Times New Roman, mărimea 12, spaţiere la un rând”, se precizează în anunţul de concurs.

La ultimul concurs susţinut de manager, în ianuarie 2019, acesta a vorbit despre planul de refacere după incendiul care a avut loc în noaptea de 10 spre 11 aprilie 2018, care a distrus o mare parte din sălile şi capacităţile operatorii ale IBCV. Atunci, dr. Tinică a câştigat fără emoţii concursul, proiectul său de management purtând numele „Planificarea şi organizarea serviciilor de sănătate în Institutul de Boli Cardiovasculare Iaşi”. 

Cititi si: Nu are concurent la şefia spitalului. Planul lui Tinică: refacerea Institutului după incendiu

Cititi si: Imagini în premieră cu urmările incendiului de anul trecut de la IBCV

Comentarii