Povestea lui Hervin Ongenda, playmaker-ul echipei lui Valeriu Iftime, FC Botoșani

joi, 26 august 2021, 12:20
2 MIN
 Povestea lui Hervin Ongenda, playmaker-ul echipei lui Valeriu Iftime, FC Botoșani

Crescut de prestigioasa academie a PSG-ului, mijlocașul ofensiv pare să se fi îndrăgostit de fotbal a doua oară, odată cu revenirea la Botoșani.

Născut în Paris, în 1995, Ongenda a devenit unul dintre cei mai talentați puști din fotbalul din Hexagon. Nu a reușit însă să își atingă potențial. În 2015, EA Sports lansa jocul FIFA16, iar nivelul maxim pe care îl putea atinge Ongenda era 81, adică cât au în prezent sportivi precum Iniesta, Ruben Neves, Nicolas Pepe, Marcos Lorente sau Florenzi.

După ce a evoluat la PSG între 2012 și 2017, cu împrumuturi la Bastia, Ongenda și-a mai încercat norocul la PEC Zwolle și Real Murcia.

Impresarul Florin Manea l-a adus pe Ongenda în România, la FC Botoșani, în vara lui 2018, când la cârma echipei se afla Costel Enache, om ce ducea echipa la un pas de playoff.

Ongenda a fost Ferrari, l-am adus fără bucșe, fără injectoare… îi cureți «motorul», bagi carburant, uite că-și ia iarăși viteză, îl faci, îl dichisești, poate îl dai iarăși ca Ferrari. Ongenda nu jucase de doi ani când a venit aici, Fabbrini jucase 30 de meciuri în nu știu câți ani, trebuie să evaluezi valoarea lui, nu statistici, nu numerele, să vezi fotbalistul din el și să-ți dai seama de nivelul la care poți să-l aduci”, spunea Florin Manea după transfer.

A stat atunci un an și jumătate la FC Botoșani, reușind să înscrie șase goluri în 54 de meciuri, după care s-a certat cu Iftime. Ongenda spunea atunci că mai bine se face șofer de autobuz, decât să revină la FC Botoșani, după ce a picat inițial transferul la Chievo.

Are doi frați și ambii joacă în România. Unul dintre ei a trecut pe la Benfica, iar în prezent cei doi, Jonathan și Arnaud joacă la Foresta Suceava, astfel că familia Ongenda se stabilește în nordul României.

Are șapte trofee în palmares, toate cu PSG: două campionate, o cupă, o cupă a ligii și trei supercupe ale Franței.

Aflați amănunte de pe sport.ro.

Comentarii