Preot decedat confundat cu o femeie și predat unei alte familii, care l-a și îngropat. Daune morale plătite de spital pentru familia preotului

duminică, 25 februarie 2024, 16:16
1 MIN
 Preot decedat confundat cu o femeie și predat unei alte familii, care l-a și îngropat. Daune morale plătite de spital pentru familia preotului

Spitalul Municipal Carei și un angajat al său au fost obligați de Tribunalul Satu Mare să plătească daune morale în valoare de 15.000 de lei unei familii a cărei rudă decedată a fost confundată cu o altă persoană. Conform informațiilor PresaSM, este vorba despre familia preotului ortodox Ioan Panusciac, decedat la 53 de ani. Familia a dat în judecată spitalul și pe un angajat după ce corpul neînsuflețit al preotului a fost dat din greșeală un ei alte familii, care l-a și îngropat, fiind exhumat ulterior și înmormântat cum se cuvine.

Au primit o mică parte din daunele solicitate

Soția și cei doi copii ai preotului Panusciac, care a decedat din cauza COVID-19 în septembrie 2020 la Spitalul Municipal Carei, au intentat un proces împotriva instituției și a unui angajat al acesteia, solicitând despăgubiri morale în valoare totală de 300.000 de lei. Motivul acestei acțiuni legale a fost incapacitatea familiei de a comunica cu bărbatul în ultimele clipe ale vieții sale și faptul că, după deces, cadavrul primit era al unei alte persoane, iar bărbatul a fost înmormântat greșit.

În cadrul procesului de la Tribunalul Satu Mare, reclamanții au argumentat că bărbatul decedat a fost adus la urgențe cu diagnosticul confirmat de pneumonie și suspiciune de COVID-19, unde a fost internat pentru aproximativ două-trei ore. Ulterior, a fost confirmat cu COVID-19 și transferat la Secția de Terapie Intensivă a spitalului, care era dedicată pacienților infectați cu acest virus. Familie afirmă că, în perioada 5 septembrie – 14 septembrie, când a decedat, au sunat de mai multe ori la spital pentru a se interesa de starea lui, dar li s-a comunicat că este în îmbunătățire, deși avea probleme respiratorii.

Mai mult, pe presasm

Comentarii