Președintele OMV discută vânzarea Petrom. Care este legătura cu Rusia

miercuri, 14 aprilie 2021, 09:33
1 MIN
 Președintele OMV discută vânzarea Petrom. Care este legătura cu Rusia

Presa austriacă scrie că președintele OMV, Rainer Seele, a discutat despre vânzarea Petrom cu al doilea mare acționar al grupului austriac, fondul Mubadala din Abu Dhabi. Posibilul efect: noi întârzieri în exploatarea gazelor offshore din Marea Neagră, spre satisfacția Rusiei.

OMV Petrom are concesionat, împreună cu firma americană ExxonMobil, perimetrul de mare adâncime Neptun din Marea Neagră, unde, după investiţii de 1,5 miliarde de dolari, s-au descoperit rezerve potenţiale de gaze de circa 64 de miliarde de metri cubi. Exxon a anunțat că se retrage, iar participația sa ar urma să fie cumpărată de Romgaz.

Newsweek România a scris despre legăturile personale ale lui Seele cu Rusia controlată de Vladimir Putin, amintind că președintele Rusiei i-a înmânat personal Ordinul Prieteniei.

Rainer Seele ar fi făcut lobby pentru a obține în mod privilegiat o reducere fiscală în Rusia, reiese din emailurile date publicității de trei publicații austriece. În fața parlamentarilor austrieci, Seele a susținut însă că nu ar fi intervenit, iar acum ar putea risca ani de închisoare pentru ofensă adusă autorităților.

Aflați amănunte de pe newsweek.ro.

Comentarii