Prima victorie din 2020 a fotbaliștilor ieșeni

vineri, 24 ianuarie 2020, 02:50
2 MIN
 Prima victorie din 2020 a fotbaliștilor ieșeni

 

Poli a trecut ieri cu 1-0 (1-0) de Mladost Lucani (Serbia), în ultimul amical din Turcia * azi e prevăzută revenirea acasă

 

Politehnica Iaşi a disputat ieri ultimul meci amical din stagiul de pregătire centralizată a iernii, care s-a derulat în Antalya, la hotelul de cinci stele IC Green Palace din Lara. Formaţia pregătită de Mircea Rednic s-a confruntat cu gruparea sârbă Mladost Lucani, care se situează pe poziţia a IX-a într-un campionat care conţine 16 formaţii. Poli s-a impus cu 1-0 (1-0), bifând astfel primul succes al anului. Unicul gol al partidei a fost marcat de Klimavicius, cu capul, în minutul 29, după o lovitură liberă executată de Horşia. În repriza a doua, A. Cristea a trimis în bară în minutul 79.

Informaţiile au fost transmise de oficiali ai clubului, care au mai precizat că Rednic a contat pe: Rusu (’60- Axinte) – Grădinaru (’56-Onea), Mihalache (’56- Frăsinescu), Klimavicius, Radu (’46- Şerban) – Chacana (’56 – Longher), De Iriondo (’56 – Fr. Cristea), Passaglia (’46-Platini), Horşia (’46 – Popadiuc) – Zaharia (’46 – A. Cristea), Omoh (’62 Radu). Breeveld a fost menajat.

Reamintim, în celelalte două partide de verificare din Turcia Poli remizase: 0-0 cu Kukesi (Albania) şi 1-1 cu Sumqayit (Azerbaijan). Astăzi, în cursul dimineţii este prevăzut un ultim antrenament în Turcia, iar seara va avea loc revenirea în ţară, cu avionul, cu un charter Antalya – Bucureşti. Cei care locuiesc în Iaşi vor veni acasă tot pe calea aerului, în această seară.

Fotbaliştii ieşeni vor avea liber până luni, când antrenamentele vor fi reluate în Copou. Săptămâna viitoare mai sunt aşteptaţi doi jucători în Iaşi, un stoper de picior stâng şi un mijlocaş. Primul meci oficial al anului pentru Politehnica va avea loc pe 3 februarie, pe stadionul „Emil“Alexandrescu”, în compania formaţiei Viitorul Constanţa. Partida contează pentru runda a XXIII-a a Ligii I de fotbal

 

Diallo şi-a găsit echipă

 

Clubul de fotbal AFC Chindia Târgovişte a anunţat, joi, pe pagina sa de Facebook, transferurile fundaşului francez Bradley Diallo şi atacantului suedez Valmir Berisha. Bradley Diallo (29 ani), fundaş central, a îmbrăcat tricoul Politehnicii Iaşi în prima parte a acestui sezon, având 17 jocuri oficiale. Format de Olympique Marseille, Diallo a mai jucat la Oldham Athletic, RWS Bruxelles, LA Galaxy şi la Gaz Metan Mediaş. Valmir Berisha (23 ani) vine de la Velez Mostar (Bosnia), pentru care a marcat 2 goluri în 20 jocuri în acest sezon. Are selecţii la naţionalele U17, U19 şi olimpică ale Suediei, iar în carieră a mai evoluat la AS Roma, Panathinaikos, Cambuur (Olanda), Alesund (Norvegia) şi Fjoelnir (Islanda). Cei doi jucători au semnat contracte cu valabile până în vara anului 2021.

Comentarii