Primarul Bacăului, acuzat că a ologit pe întuneric directorul câinilor din oraș

marți, 20 aprilie 2021, 11:58
2 MIN
 Primarul Bacăului, acuzat că a ologit pe întuneric directorul câinilor din oraș

Primarul Bacăului, Lucian Daniel Stanciu Viziteu, ar putea fi cercetat de Inspectoratul Teritorial de Muncă, pentru că ar fi provocat un accident de muncă, la adăpostul pentru câini. Incidentul a survenit noaptea, în timpul unei descinderi a primarului, și s-a soldat cu accidentarea gravă a directorului Dinu Păncescu.

FOTO: Ambulanța chemată pentru directorul Dinu Păncescu. Fotografie publicată pe Facebook de primarul Stanciu-Viziteu

Vineri, 9 aprilie 2021, adăpostul gestionat de Serviciul de Gestionare Câini fără Stăpân a fost scena unor scandaluri în serie. În cursul zilei, un activist a sărit gardul, ca să surprindă eventuale condiții improprii în care ar fi ținute animalele. Acest incident urmează să fie lămurit de anchetatori, întrucât individul care a pătruns în adăpost ar fi distrus un gard, totul fiind surprins de camerele de supraveghere.

Alarmat de incident și în urma apariției pe Facebook a unei fotografii cu un câine mort, primarul Lucian Daniel Stanciu Viziteu a decis să meargă la adăpost chiar în acea seară, după ora 21:00, când era deja beznă.

Potrivit relatărilor martorilor, el l-ar fi sunat pe șeful adăpostului, Dinu Păncescu, aflat în concediu de odihnă, și i-ar fi cerut imperativ să se prezinte la locul de muncă. Acesta a refuzat, din cauza celor peste 2.000 de câini lăsați liberi, care pot fi extrem de periculoși, mai ales noaptea. Edilul a insistat să intre cu directorul pe terenul de 12 hectare de la fosta groapă de gunoi, ca să găsească patrupedul mort a cărui fotografie a apărut pe Facebook.

Controlul a fost mai mult o „orbecăială”, deoarece primarul și însoțitorii nu erau dotați cu lanterne. Terenul fiind accidentat, Dinu Păncescu, șeful Serviciului de Gestionare Câini fără Stăpân, a călcat într-o groapă și a suferit multiple fracturi la picior. Primarul a chemat ambulanța, după care a plecat mai departe, în căutarea animalului mort, pe care l-a și găsit, în cele din urmă.

Mai mult, pe zdbc

Comentarii