De Business

Punem punctul pe știi

Primele gaze din Marea Neagră ajung în România anul viitor. Marele zăcământ, exploatat abia în 2026

vineri, 12 noiembrie 2021, 16:10
1 MIN
 Primele gaze din Marea Neagră ajung în România anul viitor. Marele zăcământ, exploatat abia în 2026

Legea offshore, adoptată de PSD, în perioada Dragnea, a blocat investițiile în exploatarea gazelor naturale din Marea Neagră. România are zăcăminte mari în larg, dar abia de anul viitor acestea vor ajunge pe țărm.

Primele gaze din Marea Neagră vor intra în sistemul național de transport în prima parte a anului viitor. Cei de la Black Sea Oil and Gas (BSOG) sunt aproape de final, a declarat ministrul interimar al Energiei, Virgil Popescu, la #2021 Summit de energie, organizat de Newsweek România.

„E adevărat că e un zăcământ mai mic, dar cel puțin în primii ani vor fi extrași circa 1 miliard de metri cubi anual. Vom avea gaze pe zăcământul Aurora-Doina probabil în primăvara anului viitor.

La cel mai mare zăcământ, Neptun Deep. Romgaz a finalizat tranzacția cu Exxon, a fost aprobată în Consiliul de Administrație, urmează aprobarea în Adunarea Generală a Acționarilor, care e deja convocată. Sper ca decizia de investiții în Neptum Deep să fie luată maxim în prima jumătate a anului 2022, pentru că gazele de mare Neagră trebuie să intre în sistemul național de transport.

Eu am estimat că în 2026 vor intra gazele din acel zăcământ mare din Marea Neagră”, a menționat ministrul Energiei.

Mai mult, pe newsweek

Comentarii