Comunicat de presă

Primele repercusiuni politice legate de noul brand al Iașului (P)

marți, 12 aprilie 2022, 12:50
2 MIN
 Primele repercusiuni politice legate de noul brand al Iașului (P)

Lansarea noului brand al Iașului la proaspăt renovatul Palat Braunstein a stârnit destul de multe controverse începând de la părerile împărțite legate de aspectul logo-ului, continuând cu acele cartonașe cu versuri voit amuzante (dar considerate, totodată, puerile), site-ul de prezentare cu fundal negru și până la inexactități grosiere legate de istoria Iașului.

Dacă până acum dezbaterea (post factum, după ce a fost deja lansat conceptul!) se menținea echilibrată din punct de vedere al preferințelor artistice, o serie de postări ale unor personalități ieșene pe rețelele de socializare au declanșat reacții puternice și din partea mediului politic.

Viceliderul deputaților PSD, ieșeanul Silviu Macovei, a reacționat referitor la greșelile grosolane ale istoriei locale așa cum sunt ele prezente pe site-ul noului brand!

„Prima mea impresie a noii imagini de promovare a Iașului a fost pozitivă. Am considerat că noul logo arată bine, „altfel” față de încercările anterioare. Seriozitatea demersului, însă, mi-a lăsat impresia că a lipsit din concept. Versurile de pe acele cartonașe mi s-au părut puerile, dar să zicem că nu mă pricep eu… Dar, când am văzut că istoria orașului nostru este pur și simplu batjocorită prin confuzii și greșeli majore ale datelor istorice, am început să îmi pun întrebări legate de acest demers al Primăriei Iași” a spus Silviu Macovei.

Deputatul ieșean se referă la erori majore cum ar fi faptul că Obeliscul cu Lei din Parcul Copou care ar reprezenta „cele patru puteri europene care au recunoscut independența României” (în realitate, monumentul simbolizează Regulamentele Organice); „Palatul universitar din Copou este construit la 1860 (în realitate – între 1893 și 1896); se vorbește de „Curte Regală Medievală”, când la Iași a fost Curte Domnească ș.a.m.d.

Cred că cine a dat ok-ul din Primărie ar trebui imediat demis. Nu poți să dai drumul în lume la prostii monumentale! Este, până la urmă, imaginea noastră, a ieșenilor! Nu mai vorbesc de faptul că, din nou, Primăria Iași dă dovadă de completă lipsă de transparență. Nu știm cum și cine a ales „creatorii” acestor trăsnăi și cum s-a luat decizia finală. Normal, cine aprobă astfel de erori de imagine, pleacă acasă!” a încheiat deputatul Silviu Macovei.

Comentarii