Primul spital din subordinea CJ Iaşi care şi-a înfiinţat propriul serviciu de Pompieri

miercuri, 11 mai 2022, 15:22
1 MIN
 Primul spital din subordinea CJ Iaşi care şi-a înfiinţat propriul serviciu de Pompieri

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva” este primul spital din subordinea Consiliului Judeţean care are propriul serviciu de pompieri. Ziarul de Iaşi a scris de mai multe ori în cursul anului trecut despre inexistenta acestui serviciu la nivelul spitalelor CJ.

"Este un nou proiect de hotărâre iniţiat de către mine care devine realitate, propunerea de înființare a unui serviciu pentru situaţii de urgenţă în spitalele din subordinea Consiliului Judeţean fiind depusă în iulie 2021. Spitalul menţionat a încheiat un contract cu o firmă privată, pe o perioadă de un an, cu posibilitate de prelungire. Aceasta va pune la dispoziţie o autoutilitară cu rezervor de 2.000 de litri, echipată cu tot ce este nevoie pentru intervenţie în caz de incendiu. În plus, firma va oferi şi un serviciu de instruire. Personalul mediu sanitar va fi instruit o dată pe lună, iar personalul superior sanitar la trei luni, cu privire la paşii pe care trebuie să îi urmeze în caz de incendiu. În fiecare pavilion a fost transmis numărul de telefon al echipei de pompieri pentru ca personalul spitalului să poată anunţa orice pericol apărut", a precizat Adrian Acostoaiei (FOTO), consilier judeţean PMP.

Crearea şi punerea în funcţiune a unor astfel de compartimente reprezintă o obligaţie legală (conform articolului 37 din Ordinul nr. 75/2019 pentru aprobarea Criteriilor de performanță privind constituirea, încadrarea și dotarea serviciilor voluntare și a serviciilor private pentru situații de urgență al ministrului Afacerilor Interne) pe care o au toate spitalele cu peste 300 de paturi. 

 

 

Comentarii