Proba un Volvo pe uliță, beat și fără permis. A cotit brusc când a văzut Poliția

sâmbătă, 18 decembrie 2021, 02:57
2 MIN
 Proba un Volvo pe uliță, beat și fără permis. A cotit brusc când a văzut Poliția

O simplă plimbare cu maşina pe uliţele satului i-au adus unui ieşean 4 ani de închisoare. Bărbatul proba un Volvo pe care tocmai îl cumpărase de la un prieten, contra sumei de 2.000 de lei.

În seara zilei de 17 aprilie, o patrulă a poliţiei rurale se afla pe un drum comunal, pe raza satului Cuza Vodă din comuna Popricani. Dinspre satul Dorobanţ se apropia un autoturism Volvo, fără număr de înmatriculare în partea din faţă, care, la vederea maşinii poliţiei, a virat brusc, întorcându-se. Poliţiştii au plecat în urmărirea autovehiculului, care a oprit după aproximativ 100 de metri. Şoferul, Nicuşor Samoilă, nu avea permis. În plus, emana halenă alcoolică şi avea un comportament euforic, fapt ce i-a făcut pe poliţişti să-l testeze cu aparatul Drager, rezultând o alcoolemie de 0,64‰ în aerul expirat. În sânge, şoferul avea 1,9‰.

Samoilă a fost trimis în judecată pentru conducere fără permis şi sub influenţa alcoolului, fapte pedepsite de regulă cu suspendare. În cazul lui însă, judecătorii au fost mult mai severi. Ei au ţinut cont de faptul că Samoilă a încălcat în mai multe rânduri măsura arestului la domiciliu dispusă în cauză. În plus, acesta era recidivist, iar magistraţii nu au putut fi convinşi că nu ar încălca din nou legea dacă este lăsat în libertate.

„Nu poate fi ignorat faptul că inculpatul nu a avut o singură acţiune continuă de a conduce pe drumurile publice un vehicul fără a deţine permis de conducere şi având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală, ci activitatea sa infracţională a avut momente naturale de pauză, conducând de la domiciliul martorului S.C. la locuinţa sa, apoi spre satul Dorobanţ, în care inculpatul putea să îşi analizeze comportamentul şi să revină asupra deciziei sale de a crea, în mod artificial şi nejustificat, o stare de pericol pentru circulaţia pe drumurile publice”, au argumentat magistraţii Judecătoriei.

Aceştia l-au condamnat la 4 ani de închisoare, cu executarea în regim de detenţie, ca şi la interzicerea dreptului de a conduce autovehicule timp de 4 ani după viitoarea sa eliberare. Contestaţia înaintată de acesta a intrat pe rolul Curţii de Apel, care va discuta cazul la începutul lunii februarie.

Comentarii