Probleme în paradis la USR: Silviu Gurlui pleacă, Cosette Chichirău nu comentează

luni, 06 iulie 2020, 01:59
2 MIN
 Probleme în paradis la USR: Silviu Gurlui pleacă, Cosette Chichirău nu comentează

„M-aţi ţinut mereu în corzi, v-am ajutat şi am pus pe masă priceperea, energia şi speranţa mea. Ele nu s-au pierdut, ci le voi purta înainte, cu fermitate. Dar fără USR“, a rezumat poate cel mai cunoscut (fost de-acum) membru ieşean al Uniunii. Cosette Chichirău nu a avut nicio replică.

„Nu poate fi decât un gest de normalitate. Da, mi-am apărat onest şi cu bun-simţ şansele mele, şansele Iaşului, şansele ţării. Am fost vocea şi sufletul celor din stradă. Şi încă mai cred că voi fi mesagerul acestor idealuri. Să cred că va exista cândva un sâmbure de demnitate, o oază de lumină, o speranţă. M-aţi ţinut mereu în corzi, v-am ajutat şi am pus pe masă priceperea, energia şi speranţa mea. Nu, ele nu s-au pierdut, ci le voi purta înainte, cu fermitate. Dar fără USR. La revedere“!

Astfel şi-a anunţat Silviu Gurlui, preşedinte al Organizaţiei Municipale a USR Iaşi, plecarea din politică. Ieri, cunoscutul activist antipoluare, pro-mediu, dar şi participant fervent la acţiuni (multe iniţiate chiar de el) de ajutorare a celor ajunşi la ananghie, ne-a spus că nu se mai regăseşte în USR. Voi continua ca independent, voi răspunde oricărui partid care îmi va cere părerea sau expertiza şi voi aprecia orice sprijin necondiţionat pentru proiectele mele – au fost ideile pe care Silviu Gurlui ni le-a sintetizat.

Ieri, de exemplu, a fost prezent la acţiunea de lansare a Partidului Verzilor la Iaşi, alături de Victor Chirilă, vicepreşedinte al CJ din partea ALDE, Mircea Manolache, om de afaceri şi consilier judeţean din partea UNPR, şi Sebastian Tătaru, un mai vechi reprezentant al ecologiştilor la Iaşi. Profesorul Gurlui a salutat proiectele „verzi“, asi­gurându-i pe ecologişti de tot sprijinul său în acest domeniu, dar a adăugat că nu se înscrie în partid.

Vezi mai multe imagini pe tema lansarii Partidului verde aici

Până aseară, nicio reacţie de la USR-PLUS faţă de plecarea lui Silviu Gurlui. Cosette Chichirău a avut telefonul închis şi nu a răspuns nici mesajului pe care i l-am lăsat şi, la fel, nici pagina de Facebook a USR nu consemnează nimic.

Comentarii