Procurorii cer arestarea lui Mario Iorgulescu, care în septembrie a provocat un accident în care și-a pierdut viața un tânăr

luni, 17 februarie 2020, 16:47
2 MIN
 Procurorii cer arestarea lui Mario Iorgulescu, care în septembrie a provocat un accident în care și-a pierdut viața un tânăr

Procurorii au sesizat luni Tribunalul București cu propunerea de arestare preventivă a lui Mario Iorgulescu, pentru infracțiunile de omor și "conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe". În septembrie, Mario Iorgulescu, băut fiind și sub influența drogurilor, a provocat un accident rutier în care și-a pierdut viața un tânăr de 26 de ani. La acest moment, Mario Iorgulescu este internat la o clinică din Italia.

Anunțul a fost făcut luni de către Parchetul Tribunalului București. Instituția a precizat că a fost sesizat Tribunalul București cu propunerea de arestare preventivă a lui Mario Iorgulescu, fiul șefului Ligii Profesioniste de Fotbal Gino Iorgulescu, pentru infracțiunile de omor și conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.

Parchetul menționează că la acest moment Gino Iorgulescu este spitalizat la o clinică din Italia.

Potrivit procurorilor, prin ordonanța din 23 ianuarie 2020, a fost schimbată încadrarea juridică a faptelor din infracțiunile de ucidere din culpă și conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe, în infracțiunile de omor și conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe și a fost emis un nou ordin european de anchetă, vizând audierea lui Mario Iorgulescu, cu aducerea prealabilă la cunoștință atât a calității de inculpat, cât și a schimbării încadrării juridice, activitate adusă la îndeplinire de autoritățile judiciare italiene la data de 12 februarie.

Procurorii spun că la momentul producerii accidentului din 8 septembrie 2019 Mario Iorgulescu, care conducea un autoturism Aston Martin, era băut, având o alcoolemie de 1,96 g/l și consumase cocaină.

Mario Iorgulescu se îndrepta spre un club din Parcul Herăstrău și a pătruns pe culoarea roșie a semaforului cu viteza de 145 de kilometri la oră, în intersecția dintre Șoseaua Chitilei și strada. Teodor Neagoe, accelerând până la 162 de kilometri la oră în momentul în care a trecut de un alt vehicul care circula cu viteză redusă. Fiul șefului LPF a urcat cu mașina pe un scuar, apăsând la maximum pedala de accelerație, apoi a intrat pe contrasens și a lovit frontal un autoturism Audi, spun procurorii. Șoferul – un tânăr de 26 de ani – a decedat pe loc.

Conform procurorilor, în momentul coliziunii pedala de accelerație a mașinii lui Iorgulescu era apăsată la maximum.

Comentarii