Comunicat de presa

Produse lactate corespunzatoare la Agrocom Strunga (P)

joi, 11 august 2022, 06:00
2 MIN
 Produse lactate corespunzatoare la Agrocom Strunga (P)

Urmare a articolului de presa referitor la controlul tematic efectuat de D.S.V.S.A. la compania SC AGROCOM STRUNGA SRL, in perioada 29.07. – 04.08.2022, vizand respectarea normelor de igiena si siguranta alimentelor, facem urmatoarele precizari:

Compania noastra are o traditie indelungata in domeniul procesarii laptelui, unde activam de mai bine de 27 de ani, perioada in care am onorat calitatea la standardele cele mai inalte, fiind producator autohton de marca pe piata din Romania. Produsele noastre sunt certificate din punct de vedere calitativ si respecta norme sanitar-veterinare si de siguranta alimentara, conform legislatiei in vigoare.

Referitor la verificarile D.S.V.S.A., asiguram opinia publica de intreaga noastra transparenta si aratam ca in spatiul public au fost diseminate, intr-o maniera contrara legii, in scopul denigrarii si al cauzarii de prejudicii de imagine companiei noastre, informatii nereale si de natura celor ce nu sunt destinate publicitatii, interzis a fi dezvaluite presei, intrucat au fost preluate in exercitarea atributiilor de serviciu specifice, de catre functionari ai autoritatii de control, cu ocazia inspectiei efectuate. Aceste informatii nu au constituit punct de vedere oficial al institutiei de control – prin compartimentul de relatii cu publicul, in conditiile legii, insa au fundamentat articolul de presa denigrator, fiindu-ne provocat un prejudiciu de imagine cu directa complicitate a functionarilor publici responsabili, din cadrul autoritatii de control. Totodata, a fost asociata articolului denigrator, in mod artificial si tendentios, imaginea unei persoane ce nu are nici o legatura cu activitatea de inspectie efectuata, asociere ce este circumscrisa insa campaniei de linsaj mediatic la care este supusa compania noastra.

In conditiile in care verificarile D.S.V.S.A. nu au fost finalizate la data aparitiei in presa a informatiilor eronate, iar societatea noastra nu a fost notificata oficial cu privire la existenta unor incalcari si situatii de pericol privind siguranta alimentara, ne exprimam rezerva fata de informatiile tendentioase oferite cu rea credinta de surse de presa – asa-zisii ,,medici veterinari” ai D.S.V.S.A., anonimizati si ne rezervam dreptul de a declansa procedurile judiciare in vederea stoparii si sanctionarii unor astfel de practici de concurenta neloiala si pentru sanctionarea persoanelor responsabile de abuz din cadrul autoritatii de control.

La nivelul societatii, s-a realizat un control intern propriu, cu aceeasi tematica vizata si de inspectia D.S.V.S.A. Iasi, circumstante in care nu s-au constatat incalcari ale normelor de igiena si sanitar-veterinare, iar datele si informatiile denigratoare aparute in presa, sunt infirmate de rezultatele analizelor de laborator ce nu au relevat prezenta enterotoxinei stafilococice, acestea fiind negative la toate probele prelevate din produsele noastre.

Pentru corecta informare a opiniei publice, aratam ca D.S.V.S.A. Iasi a constatat cu Procesul Verbal nr.25/10.08.2022 ca, in urma analizelor de laborator a probelor prelevate cu ocazia controlului efectuat in Unitatea de procesare lapte apartinand SC AGROCOM STRUNGA SRL, s-a stabilit pentru produsele lactate – ,,rezultat corespunzator”, astfel cum consemneaza explicit buletinele de analiza BA nr.21174/10.08.2022 si BA nr.21175/07.08.2022. Pe aceasta cale, asiguram toti clientii si colaboratorii nostri ca produsele companiei corespund standardelor de calitate si siguranta alimentara, sunt conforme normelor de igienta si sanitar-veterinare, garantand, si pe viitor, profesionalismul cu care am obisnuit.

Comentarii