De Sănătate

Punem punctul pe știi

Program 24 din 24: peste 400 de ieşeni s-au vaccinat într-o zi la Spitalul Militar

joi, 06 mai 2021, 01:50
1 MIN
 Program 24 din 24: peste 400 de ieşeni s-au vaccinat într-o zi la Spitalul Militar

47 de noi cazuri de COVID-19 au fost depistate la nivelul judeţului Iaşi şi încă două persoane confirmate pozitiv s-au stins din viaţă, numărul total de decese fiind 850. Ieri erau ocupate în spitalele suport COVID-19 din Iaşi 207 paturi, dintre care 33 sunt paturi ATI. 

Conform datelor disponibile, mai erau libere 35 de paturi ATI şi 354 de paturi în spitalele suport, cele mai multe disponibile fiind cele 135 de paturi de la Spitalul de Boli Infecţioase. În schimb, campania de vaccinare împotriva COVID-19 a înregistrat o creştere semnificativă, pe 4 mai fiind vaccinate 3.609 persoane, dintre care 410 au fost imunizate la Centrul de vaccinare al Spitalului Clinic Militar de Urgenţă "Dr. Iacob Czihac" în prima zi a maratonului vaccinării care se desfăşoară aici timp de o săptămână, de pe 4 până pe 11 mai. Conducerea spitalului a mai specificat că vaccinarea se face 24 de ore din 24, pe perioada nopţii fiind necesară constituirea unui număr minim de şase persoane care doresc să fie vaccinate pentru a nu fi irosite dozele de vaccin.

"Apelăm la persoanele care se prezintă fără programare, să aibă răbdare şi înţelegere, personalul medical al spitalului fiind la dispoziţia acestora, până la vaccinarea tuturor doritorilor", au precizat reprezentanţii Spitalului Militar Iaşi. Ieri, 5 mai, a fost prima zi de vaccinare fără programare şi în centrul de vaccinare constituit la Casa de Cultură a Studenţilor, aici putând să se imunizeze orice persoană în intervalul 8.00 – 20.00. În acest moment există în discuţie şi trei variante pentru organizarea vaccinării drive-thru în Iaşi.

 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii