Proiect internaţional la Liceul „Pavelcu” pentru elevi cu deficienţe – Schimb de experienţă între profesorii ieşeni şi cei din Basarabia

vineri, 30 martie 2018, 07:00
1 MIN

Liceul Tehnologic Special „Vasile Pavelcu” Iaşi a fost în aceste zile gazda unei inedite activităţi, în cadrul Proiectului educaţional internaţional „A.M.I.C.I. – Armonie. Motivaţie. Iubire. Colaborare. Inspiraţie”

Proiectul se află la prima ediţie, şi are ca scop asigurarea calităţii în educaţie prin promovarea schimbului de experienţă interculturală în vederea dobândirii unei imagini clare în ceea ce priveşte instituţiile de învăţământ special din lume şi prin realizarea de activităţi educative centrate pe tradiţii şi valori. Reprezentanţi ai Şcolii Speciale nr. 12 Chişinău  şi ai Serviciului Psihopedagogic din Bălţi – Republica Moldova, care ne sunt parteneri în proiect, au avut prilejul de a cunoaşte instituţia şi tipurile de servicii oferite de şcoala noastră copiilor/ elevilor cu deficienţe de auz, deficienţe senzoriale multiple.

În cadrul dezbaterii cu tema: „Exemple de bune practici prin activităţi demonstrative în lucrul cu elevii cu CES”, atât invitaţii de peste hotare cât şi cadre didactice din  toate instituţiile de învăţământ special din judeţul Iaşi au avut ocazia de a se cunoaşte şi împărtăşi experienţe practice de succes.

Comentarii