Proiecte în derulare la Spitalul de Copii: investiţii de 15 milioane de lei în aparatură şi alte dotări

luni, 16 octombrie 2023, 01:50
2 MIN
 Proiecte în derulare la Spitalul de Copii: investiţii de 15 milioane de lei în aparatură şi alte dotări

Reprezentanţii Spitalului de Copii „Sf. Maria” din Iaşi anunţă faptul că în momentul de faţă se află în curs de livrare aparatură medicală pentru sălile de operaţie, laboratorul de radiologie şi imagistică medicală, dar şi blocul alimentar şi serviciul de spălătorie. Valoarea totală a achiziţiilor este de aproape 15 milioane de lei, majoritatea fondurilor fiind furnizate de către Consiliul Judeţean Iaşi.

„Unitatea medicală ieşeană devine singura din zona Moldovei care va avea în dotare un computer tomograf ultramodern cu modul cardiac special destinat copiilor, pentru diagnosticarea malformaţiilor congenitale de cord dar şi pentru alte patologii cardiace unice sau în context de afectare multisistemică. Cu o investiţie de 9 milioane de lei, vor fi instalate trei aparate de radiologie fixe de ultimă generaţie în cadrul laboratorului de radiologie, în care se află momentan şi un aparat de radiologie mobil folosit în cazul pacienţilor din Secţia de Terapie Intensivă, potrivit legislaţiei în vigoare”, a transmis conducerea spitalului.

Aceştia au mai precizat, totodată, că au fost lansate procedurile pentru achiziţionarea unui aparat fix de radiologie care va asigura necesarul din UPU, printr-un proiect de dotare a spitalelor cu fonduri europene în urma confruntării cu pandemia COVID-19.

„Blocul operator din cadrul spitalului va fi dotat, printre altele, cu truse de chirurgie moderne, mese de operaţie conform ultimelor standarde, motor ortopedic (sistem folosit în chirurgia ortopedică) astfel încât actul medical să poată fi unul la nivelul unităţilor medicale din Europa. Cu dotări în valoare de aproape un milion de lei, noul bloc alimentar va cuprinde aparate şi echipamente noi pentru prepararea hranei în cele mai bune condiţii, potrivit standardelor actuale. Facem precizarea că, acest moment, alimentaţia necesară este asigurată prin contract, de către o firmă de catering”, au mai spus cei de la Spitalul „Sf. Maria”. 

Comentarii