Proiectele a 25 de blocuri noi sunt gata. În ce zone ar urma să fie ridicate imobilele

luni, 25 iunie 2018, 02:00
2 MIN
 Proiectele a 25 de blocuri noi sunt gata. În ce zone ar urma să fie ridicate imobilele

Cel mai amplu proiect: şapte blocuri de 11 etaje lângă piaţa Nicolina. Care sunt celelalte amplasamente din oraş?

Consilierii locali vor dezbate, miercuri, o serie de proiecte imobiliare de impact, fiind vorba despre construirea a peste 25 de blocuri în diverse zone ale oraşului.

Unul dintre cele mai importante face referire la construirea a şapte blocuri cu 11 etaje pe o suprafaţă de 2,3 ha de pe amplasamentul fostei fabrici Nicolina. Proiectul a fost iniţiat de Sticknet Investment SRL, ce a cumpărat, acum aproape 10 ani, 24 ha în zonă. În schimb, pentru derularea primei etape a proiectului a fost înfiinţată firma Nicolina Park SRL, ce are aceiaşi acţionari (oameni de afaceri slovaci).

Un alt proiect important este cel propus de Conest pe str. Pantelimon Halipa, peste drum de Spitalul de Recuperare. Imobilul va avea 10 etaje, iar constructorul are la dispoziţie aproape 2.500 mp.

În cazul proiectului de la fosta fabrică Nicolina sunt prevăzute aproape 1.000 de locuri de parcare, în timp ce la blocul Conest vor fi 125 de locuri de parcare (semn că imobilul va avea mai multe tronsoane).

Consilierii locali vor avea pe ordinea de zi şi un proiect în Bucium: construirea a nouă blocuri cu câte două etaje în zona aleii Plopii fără Soţ. Iniţial, proiectul a fost propus de două persoane fizice, dar va fi implementat de firma STP Business Construct SRL. Dezvoltatorul are la dispoziţie o suprafaţă de aproape 11.000 mp.

În ceea ce priveşte alte blocuri noi propuse de investitori, mai sunt proiecte prevăzute pentru zone precum Manta Roşie (un bloc cu trei etaje), Tudor Vladimirescu (un bloc cu două etaje), Moara de Vânt (trei blocuri cu două etaje, două proiecte diferite), Centru (un bloc cu trei etaje), Tătăraşi (un bloc cu două etaje) şi Galata (două blocuri cu trei etaje). Nu în ultimul rând, pe str. Aurel Vlaicu, firma AMV Imobiliare SRL vrea să supraetajeze un imobil cu locuinţe colective până la un regim de înălţime cu 10 etaje pe un teren de peste 2.500 mp.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii