Propunere inedită: Mall unic în Moldova, la marginea Iaşului

sâmbătă, 25 iulie 2020, 01:49
2 MIN
 Propunere inedită: Mall unic în Moldova, la marginea Iaşului

O nouă propunere pentru reintrarea în folosinţă a Centrului Expoziţional Moldova, complexul de la capătul sudic al oraşului care stă nefolosit, închis, de aproape 9 ani: „mall“ pentru fermieri.

„În timp ce clădiri precum Centrul Expoziţional au fost lăsate de izbelişte, în Iaşi nu există spaţii adecvate de desfacere a produselor agroalimentare pentru fermierii din judeţ, care să le asigure un flux constant şi important de cumpărători. O soluţie poate fi chiar această clădire. Organizat pe mai multe niveluri şi domenii pentru prezentarea şi comercializarea produselor şi serviciilor fermierilor noştri, acest spaţiu va ajuta totodată la creşterea competitivităţii economice în domeniul agricol la nivel judeţean şi regional“, şi-a susţinut Marius Bodea ideea, într-o conferinţă de presă organizată în faţa geamurilor prăfuite ale complexului.

El s-a angajat să pună în practică acest proiect „ca viitor preşedinte de Consiliu Judeţean“.

Amintim că Marius Bodea candidează la şefia CJ din partea alianţei USR-PLUS.

Ziarul nostru a relatat în câteva rânduri despre irosirea acestei investiţii (8,76 de milioane de euro din fonduri de preaderare, dar şi din bugetele Consiliilor Judeţean şi Local, adică din banii ieşenilor).

Rămas în patrimoniul integral al CJ, Centrului Expoziţional i s-a atribuit menirea de Centru regional de transfer tehnologic în domeniul IT, transformare evaluată la 3 milioane de euro, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat.

La rândul ei, opoziţia liberală din CJ a propus transferarea Bibliotecii Judeţene „Gh. Asachi“ aici, iar anul acesta, mai multe voci au indicat spaţiul interior larg ca fiind potrivit pentru amenajarea unui spital în contextul pandemiei de gripă chinezească. Conducerea CJ s-a opus în ambele cazuri, invocând infiltraţiile de apă care au inundat parţial subsolul clădirii.

Comentarii