De Sănătate

Punem punctul pe știi

Protestele DSP continuă şi după Crăciun: activitatea este sistată şi se cer salarii mai mari

joi, 21 decembrie 2023, 02:50
1 MIN
 Protestele DSP continuă şi după Crăciun: activitatea este sistată şi se cer salarii mai mari

Angajaţii din Direcţia de Sănătate Publică Iaşi continuă protestele şi înainte de sărbătoarea Crăciunului. Aceştia au limitat relaţiile cu publicul şi mai abordează doar subiectele de urgenţă în activitatea lor, în special cea de evaluare şi supraveghere a activităţii din unităţile medicale. Ei solicită nu doar salarii mai mari, ci şi o mai mare atenţie acordată de guvernanţi asupra problemei DSP-urilor.

„Protestele spontane continuă în această perioadă, vorbim de necesitatea unor proiecte de act normativ privind creşterile salariale pentru personalul DSP. Astfel angajaţii DSP aduc în atenţia publicului şi în special a factorilor decizionali această problemă urgentă care afectează, de ce nu, sistemul de sănătate publică din judeţul Iaşi şi din întreaga ţara, fiindcă aproape toate DSP-urile protestează. Dorim să transmitem un apel către autorităţile competente pentru a acorda atenţia cuvenită acestui demers şi solicităm sprijinul pentru completarea acestui act normativ. Nu ne oprim aici, vom continua protestele şi în perioada următoare”, a declarat Marius Voicescu, purtător de cuvânt al instituţiei.

Protestele din Iaşi dublează activităţi similare din aproape toate judeţele din ţară. Inclusiv în Iaşi, în momentul de faţă, sunt proteste la nivelul instanţelor de judecată, ale grefierilor, dar şi ale consilierilor de probaţiune. Funcţionarii APIA protestează la rândul lor, iar angajaţii Radio Iaşi denunţă probleme salariale şi contestă managementul postului în a treia acţiune de proteste organizată în 10 zile. Aceasta din urmă este programată vineri, 22 decembrie.

Comentarii