PSD Iaşi şi-a stabilit candidatul pentru funcţia de viceprimar: Bogdan Balanișcu

marți, 30 martie 2021, 14:14
2 MIN
 PSD Iaşi şi-a stabilit candidatul pentru funcţia de viceprimar: Bogdan Balanișcu

PSD a remis presei un comunicat prin care arată că în cadrul Biroului Permanent Judeţean a stabilit candidatul pentru funcţia de viceprimar al municipiului Iaşi în persoana consilierului Bogdan Balanișcu. Informaţia vine în contextul în care un consilier local din cadrul PSD este bănuit că ar dori să voteze un candidat de la alt partid. Mai jos redăm comunicatul integral.

“Biroul Permanent al Organizatiei judetene Iasi a P.S.D. convocat statutar de catre presedintele organizatiei Iasi a PSD la data de 29.03.2021, printr-o convocare pusa la dispozitia membrilor BPJ intr-un timp rezonabil, spre informare, analiza si eventual formulare de amendamente,convocarea si ordinea de zi fiind transmise in format electronic, desfasurandu-si lucrarile in format on line si in conditiile de cvorum legal asa cum rezulta si din procesul verbal de sedinta care face parte componenta din prezenta Hotarare, in baza dispozitiilor art. 84 alin. 1 si 24 din Statutul PSD coroborate cu dispozitiile art. 82 si 83 din acelasi Statut, cu unanimitate,

Hotaraste:

Art.1. Liderul grupului de consilieri locali social -democrati din cadrul Consiliului Local al mun. Iasi, domnul Bogdan Balanișcu, este nominalizat ca si propunere oficiala a organizatiei PSD Iasi pentru functia de viceprimar al mun. Iasi.

Art. 2. Toti cei 5 consilieri locali apartinand PSD din cadrul CL Iasi au obligatia sustinerii candidaturii domnului Bogdan Balanișcu pentru functia de viceprerimar al mun. Iasi, precum si obligatia asigurarii votului in cadrul CL Iasi pentru candidatura domnului Bogdan Balaniscu la functia de viceprimar al mun. Iasi. Decizia va trebui sa fie sustinuta si din punct de vedere politic de catre toti membrii PSD apartinand organizatiei judetene Iasi, in intreg ansamblul sau.

Art.3. Decizia va fi comunicata, de urgenta, tuturor celor 5 consilieri locali ai PSD din cadrul CL Iasi, presedintelui organizatiei judetene Iasi a PSD, secretarului executiv a organizatiei judetene Iasi a PSD precum si presedintelui organizatiei municipale PSD Iasi, prin traditiune sau prin mijloacele de comunicare electronice, urmand a fi semnat un proces-verbal de luare la cunostiinta de hotarare de toti destinatarii acestei hotarari, evident si spre neschimbarea acesteia.

Hotararea va fi comunicata intr-un timp rezonabil si celorlalti membri interesati.

Cerinta semnaturii pe procesul verbal de luare la cunostiinta se considera indeplinita daca exista dovada elementului “seen”, in situatia in care comunicarea se face prin intermediul mijloacelor electronice. Elementul de proba “ seen “ valoreaza ca si semnatura de luare la cunostiinta.

Art.4. In caz de neindeplinire a obligatiilor stabilite prin art. 2 din prezenta decizie, Biroul Permanent Judetean a organizatiei judetene Iasi a PSD va face, in mod obligatoriu, aplicarea dispozitiilor art. 84 alin. 21 din Statutul PSD cu trimitere la dispozitiile art. 80 alin. 4 lit. ş) si ţ) din Statutul PSD, pentru incalcarea cu buna stiinta si rea credinta a dispozitiilor art. 30 alin. 6, 7, 8, si 9, aceasta fiind o abatere grava de la dispozitiile Statutului PSD.

Art. 5. In baza dispozitiilor art. 80 alin. 4 lit. n), trimite prezenta hotarare spre ratificare Consiliului Politic al Organizatiei judetene Iasi a PSD.

Art. 6. Prezenta hotarare, de la data adoptarii, emite efecte juridice depline fata de orice persoana care are calitatea de membru a organizatiei judetene a PSD Iasi.

Definitiva,

Presedinte Organizatia Judeteana Iasi a PSD

Dr. Ing. Maricel Popa”

 

 

Comentarii