Puci eşuat la CNAIR: directoarea şi-a rupt piciorul, adjunctul a vrut s-o dea afară

vineri, 04 decembrie 2020, 14:30
1 MIN
 Puci eşuat la CNAIR: directoarea şi-a rupt piciorul, adjunctul a vrut s-o dea afară

Mariana Ioniţă, directorul general al CNAIR, a fost la un pas de a fi suspendată din funcţie pentru „incapacitate” de a-şi exercita funcţia în urma unei operaţii la picior. 

Puciul a fost pus la cale de preşedintele CA al CNAIR şi de directorul adjunct al companiei. Ulterior, într-o video-conferinţă, Ovidiu Barbier a fost acuzat direct de Mariana Ioniţă că reprezintă interesele companiei Straco, deşi este plătit din banii publici şi ar trebui să apere interesul statului, respectiv al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Newsweek România a dezvăluit că Ovidiul Barbier a patronat şi condus compania Maxidesign, firmă care a avut contracte de aproximativ 7,8 milioane lei cu CNAIR.

Mariana Ioniţă, directorul general al CNAIR, a fost pe 16 octombrie 2020 într-o vizită de lucru pe centura Bacăului. Era însoţită de Carmen Moraru, secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene, şi afaceristul Dorin Umbrărescu. După zile mai târziu, într-o zi de duminică, Mariana Ioniţă şi-a fracturat grav piciorul în urma unor activităţi casnice. În cursul zilei de luni, femeia a fost operată de urgenţă.

În acest context preşedintele Consiliului de Administraţie al CNAIR, Septimiu Buzaşu, împreună cu directorul general adjunct, Ovidiu Barbier, au decis să o suspende din funcţia de director general pe motiv de „incapacitate”.

Cititi materialul integral pe newsweek.ro

 

Comentarii