Rancea a scăpat definitiv de controlul judiciar. Dar nu revine la Operă

joi, 25 noiembrie 2021, 02:59
1 MIN
 Rancea a scăpat definitiv de controlul judiciar. Dar nu revine la Operă

Fostul manager al Operei ieşene a scăpat de controlul judiciar. Beatrice Rancea nu se va putea însă întoarce la conducerea instituţiei, ea demisionând din funcţie la sfârşitul lunii august.

Beatrice Rancea a fost pusă sub control judiciar la începutul lunii martie, în cadrul unui dosar întocmit de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism. Procurorii o acuză pe Rancea de constituirea unui grup infracţional organizat care şi-ar fi desfăşurat activitatea pe parcursul a peste şase ani. Acţiunile grupului vizau delapidarea subvenţiilor acordate Operei de către Ministerul Culturii, prin achiziţii nejustificate sau prin efectuarea de cheltuieli exagerate cu chiriile şi colaboratorii. Valoarea prejudiciului a fost apreciată de procurori la 5 milioane lei. Ulterior, procurorii DIICOT au extins acţiunea penală şi asupra unor acuzaţii de deturnare de fonduri, de la Opera ieşeană, dar şi de la Opera Naţională Bucureşti.

Decizia luată ieri de magistraţi privind revocarea controlului judiciar este definitivă. „Soluţia Tribunalului reprezintă o aplicare obiectivă şi corectă a dispoziţiilor legale şi este de natură a restabili normalitatea cu privire la respectarea drepturilor elementare ce i-au fost îngrădite de peste 8 luni doamnei Beatrice Rancea. Sperăm ca această soluţie să reprezinte de asemenea şi începutul reabilitării reputaţiei persoanei sub conducerea căreia ONRI a devenit un punct de reper în circuitul artistic”, a declarat ieri Octavian Bichiş, avocatul Beatricei Rancea.

Comentarii