Realizarea Axei Iaşi-Suceava începe de la mijlocul distanţei

marți, 05 noiembrie 2019, 02:56
2 MIN

Contractul pentru atribuirea lucrărilor la Lotul 2 va fi semnat mâine. În câteva săptămâni va fi încredinţată şi execuţia celorlalte două loturi.

Mâine va fi semnat primul dintre cele trei contracte de execuţie a lucrărilor de modernizare a mai multor drumuri judeţene de pe traseul Axei rutiere strategice Iaşi-Suceava. Amintim că cei 92 de kilometri ai Axei de pe teritoriul judeţului Iaşi au fost împărţiţi în trei loturi. Lotul 2, pentru care se parafează mâine contractul, este cel mai mic. În lungime de 22 km, el se întinde între Gropniţa-Focuri-Coarnele Caprei, pe DJ281D, şi continuă de la Coarnele Caprei până la Belceşti, pe DJ 281.

Câştigătorul licitaţiei pentru acest lot este Asocierea SC Alpenside SRL – SC General Trust Argeş SRL, care a depus singura ofertă pentru acest lot. Valoarea contractului este de 43,8 milioane de lei (fără TVA, în scădere de la 46,5 milioane, valoare estimată la debutul licitaţiei). Durata de realizare pentru fiecare lot este 24 de luni.

Contractele de atribuire a celorlalte loturi vor fi semnate, şi ele, până la sfârşitul lunii în curs. Aşa cum am mai relatat, pentru Lotul 1 – 66,2 milioane de lei/ 29,6 km – „se bat“ două asocieri de firme, iar pentru Lotul 3 – 96 de milioane de lei/ 40,6 km – concurează trei astfel de asocieri de companii.

În lungime totală de 170 km, Axa Iaşi-Suceava costă 486,8 milioane de lei (103 milioane de euro), inclusiv TVA, valoare ajustată după ce prima licitaţie de atribuire a eşuat. Practic, astă-vară, au mai fost alocaţi 30 de milioane de euro, despre care preşedintele Consiliului Judeţean a afirmat la acea vreme că vor fi decontaţi de Guvernul Dăncilă.

Comentarii