RECORD Bucăţi uriaşe de grindină, de peste 16 centimetri, au căzut în Australia

joi, 21 octombrie 2021, 09:28
1 MIN
 RECORD Bucăţi uriaşe de grindină, de peste 16 centimetri, au căzut în Australia

Bucăţi uriaşe de grindină, de peste 16 centimetri, au căzut în Queensland, Australia, potrivit agenţiei meteorologice naţionale. Pe reţelele sociale au fost postate imagini cu bulgări de gheaţă care abia puteau fi ţinuţi în mâna unui adult, transmite Sky News.

Meteorologul Shane Kennedy, de la Biroul australian de meteorologie, a declarat că recordul anterior a fost „în jurul valorii de 14 cm”. „Grindina de această dimensiune are o viteză maximă de peste 100 km/ pe oră”, a declarat el pentru ABC News.

Marţi, Biroul de meteorologie a postat pe Twitter următorul mesaj: „Grindină gigantică, de peste 16 centimetri, a fost semnalată în Yalboroo, la nord de Mackay, în centrul statului Queensland”.

Imagini cu bulgări mari de gheaţă, maşini distruse şi geamuri sparte au fost postate pe pagina de Facebook Higgins Storm Chasing. Pe această pagină, Terri Shepheard a postat o imagine cu o bucată de grindină pe care a spus că a găsit-o la două ore după furtună.

Pe diverse canale, oamenii au reclamat pagube materiale semnificative, în special în ceea ce priveşte autovehiculele.

Christopher Harvey, care se afla la volan în timpul furtunii, a povestit pentru ABC News că a început să filmeze, însă gheaţa a ajuns pe parbriz şi a fost nevoit să se oprească şi să se pună la adăpost.

Comentarii