Reîmprospătează bucătăria cu costuri minime!

joi, 15 februarie 2018, 10:28
3 MIN
 Reîmprospătează bucătăria cu costuri minime!

Bucătăria este un spaţiu multifuncţional, dar care, de multe ori poate fi uşor de neglijat din punct de vedere al design-ului. 

Este încăperea cea mai încărcată cu o mulţime de obiecte nu tocmai folositoare, iar aranjarea lor poate deveni un chin. Iată câteva idei care să te ajute să îţi reîmprospătezi spaţiul în care îţi petreci o bună parte din timp în fiecare zi.

Nu aglomera blatul de bucătărie

Blatul este zona care trebuie să fie liberă în permanenţă pentru a nu lăsa impresia unei bucătarii mult prea aglomerate. Alege să păstrezi la vedere doar câteva recipiente atractive care îţi pot înfrumuseţa bucătăria, recipiente prin care poţi decanta ingredientele pentru a le păstra gustul proaspăt cât mai mult timp.

Adaugă plante

În orice încăpere din casa este indicat să ai o plantă, dar mai ales în bucătărie. Nu uita de faptul că aici poţi păstra chiar ghiveciuri cu plante aromate ale căror frunze le poţi folosi ulterior în preparatele culinare. Dacă ai loc liber la fereastră sau rafturi etajate atunci alege să le umpli cu plante, iar câteva idei pentru asta ar fi cimbrul, busuioc, oregano, rozmarin, coriandru, salvie, mentă etc.

Pune rafturi suspendate

În cazul în care ai un spaţiu limitat în bucătărie şi toate lucrurile sunt îngrămădite, atunci apelează la un artificiu. Rafturile suspendate sunt modalitatea ideală, dar mai ales estetică prin care poţi aduce spaţiu într-o încăpere. Pune pe rafturi obiectele din bucătărie precum ustensile sau ingrediente pe care vrei să le ai la îndemână când găteşti.

Adaugă un covor

A dispărut perioada în care covoarele erau plictisitoare şi nu înfrumuseţau încăperea. Acum, în toate magazinele de specialitate găseşti cele mai spectaculoase covoare colorate din materiale fine sau chiar cusute manual. Covorul este o opţiune potrivită pentru bucătărie mai ales atunci când alegi unul care să se potrivească cu restul elementelor din jur. Aşa că nu renunţa să cauţi până îţi găseşti covorul potrivit. Gândeşte-te că bucătăria este încăperea în care pe jos mai pot cădea alimente, iar în acest sens trebuie să alegi un covor nu foarte pretenţios care să se poată curăţa uşor şi să nu atragă multe pete.

Nu uita de vopsea

Chiar dacă nu este o idee revoluţionară, vopseaua întotdeauna are puterea să schimbe. O pată de culoare este mereu vizibilă şi poate înfrumuseţa locul fără prea mult efort. Alege o culoare care îţi aduce în fiecare moment o senzaţie proaspătă în locuinţă, nuanţe deschise şi neutre precum albastru, bej, verde smarald.

Adaugă tablouri de artă

Pe lângă frumuseţea pe care o emană, tablourile de artă bine alese într-un spaţiu, îţi pot schimba starea de spirit. În bucătărie este locul ideal în care poţi aşeza mai multe tablouri de artă, dar cu subiecte potrivite: imprimările delicate din plante sau fructe reprezintă o opţiune extraordinară.

Mai puţine vase

Nu uita faptul că multe vase aşezate necorespunzător, la grămadă, pot părea murdare şi dezordonate, de la distanţă. Din punct de vedere vizual poate fi un aspect deranjant şi pentru asta trebuie să ţii cont atunci când le aşezi. Nu îngrămădi multe farfurii de toate dimensiunile într-un dulap, ci aşează-le după funcţionalitate şi mărime. Ştim că ai multe vase de toate formele şi dimensiunile şi chiar dacă nu le foloseşti constant, tot sunt la îndemână în bucătărie. Aşa că, păstrează lejer, în rândurile din fată doar vasele pe care le foloseşti constant. 

 

 

Comentarii