Replica lui Iohannis după ce Dîncu, ministrul apărării, a militat pentru o negociere de pace între Rusia și Ucraina

marți, 11 octombrie 2022, 14:57
1 MIN
 Replica lui Iohannis după ce Dîncu, ministrul apărării, a militat pentru o negociere de pace între Rusia și Ucraina

Klaus Iohannis, după ce ministrul Apărării a spus că singura șansă a păcii pentru Ucraina ar fi negocierea cu Rusia: ”Ar trebui să citească mai des revista presei ca să afle poziția României. Ucraina decide singură cum negociază”.
 

Președintele României a susținut o declarație de presă, în timpul vizitei omologului său georgian, Salome Zourabichvili. Klaus Iohannis a fost întrebat despre poziția sa față de afirmațiile lui Vasile Dîncu, care a declarat că “Războiul va mai continua şi singura şansă pe care ar putea să o aibă Ucraina poate să fie negocierea cu Rusia”.

Președintele a răspuns că “ucrainenii plătesc cu sânge în acest război și trebuie să știm cu toții că doar Ucraina decide când, cum, și ce negociază. Aceasta este poziția noastră oficială și a Uniunii Europene. Probabil unii demnitari de la noi trebuie să citească mai des revista presei ca să afle aceste poziții”.

În cadrul afirmațiilor sale, ministrul Apărării a mai spus că NATO și Statele Unite ar trebui să negocieze pentru Ucraina garanţii de securitate şi o pace cu Rusia: “Singură, Ucraina nu va putea să negocieze cu Rusia, deoarece clasa politică din Ucraina nu își permite să și-o asume”. 

Comentarii