Depistaţi imediat dar închişi abia la 6 ani de la viol

Revoltător: Justiţie impotentă cu trei violatori care au stat ani de zile acasă

miercuri, 24 aprilie 2019, 01:50
2 MIN
 Revoltător: Justiţie impotentă cu trei violatori care au stat ani de zile acasă

Pentru o faptă din 2013, trei derbedei din comuna Tomeşti au fost condamnaţi abia acum două zile, la Curtea de Apel Iaşi. Toţi au fost încarceraţi în Arestul Poliţiei abia acum, timp în care aceşti indivizi extrem de pericoloşi au stat bine-mersi în libertate, acasă. Cum a fost posibil aşa ceva?

Justiţia ieşeană a avut nevoie de aproximativ 5 ani şi 6 luni pentru a tranşa un caz de o agresiune ieşită din comun. Trei indivizi au fost încarceraţi în acest caz, toţi primind sentinţa în libertate. Ioan Busuioc a fost condamnat la 7 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru violare de domiciliu şi viol, în timp ce Marian şi Vasile Munteanu au primit 5 ani şi 6 luni, respectiv 8 ani de închisoare pentru complicitate la viol.

Cei trei ar fi comis faptele pe 8 noiembrie 2013, în localitatea Goruni din comuna Tomeşti. Victima lor a fost o femeie care locuia într-o casă neracordată la energie electrică. Casa femeii era situată vizavi de un bar, ea mergând frecvent la acel birt, pentru a face curăţenie. În ziua respectivă, la ora 20, la bar se aflau cei trei indivizi, toţi fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. Bărbaţii au râs de victimă, dar au şi lovit-o la un moment dat, potrivit motivării primei sentinţe. După jumătate de oră, femeia a mers acasă, iar cei trei indivizi au mers după ea. Marian şi Vasile Munteanu au ţinut-o pe victimă, în timp ce Busuioc a violat-o, au stabilit judecătorii. Aceştia au concluzionat că victima s-ar fi aflat şi ea în stare de ebrietate la acel moment. Femeia s-a plâns că ar fi fost violată de toţi cei trei indivizi, însă, în urma anchetei, autorităţile au stabilit că abuzul sexual a fost comis doar de Busuioc.

În instanţă, complicii au negat faptele şi au spus că nu au fost în casa victimei la acel moment. „Inculpatul Busuioc Ioan a susţinut că în noaptea respectivă a intrat în locuinţa persoanei vătămate cu acordul acesteia şi a întreţinut un raport sexual, acesta având, de asemenea, consimţământul acesteia“, se mai arată în motivare. 

Comentarii