Robotul Perseverance, despre Curiosity: „Ăla care a cercetat pe Marte înainte n-a fost robot meşter, ci cârpaci”!

vineri, 26 februarie 2021, 13:23
3 MIN

* A trecut şi Dragobetele, femeile au primit noi dovezi de iubire de la bărbaţi, bărbaţii au făcut noi împrumuturi la bancă, fiindcă urmează 1 şi 8 Martie şi nu te poţi prezenta doar cu un mărţişor şi un ghiocel, că ţi le vâră duduia pe gât, iar până pe 9 Martie mai e. Până atunci, să aflăm ce s-a întâmplat alaltăieri prin ţară cu prilejul Dragobetelui:

* Mulţi români au sunat în seara de Dragobete, anunţând că s-au întâlnit cu făpturi ale Întunericului, mumii, stafii, vrăjitoare, strigoi, moroi, fantome etc. Cei care au studiat fenomenul zic că, de fapt, făpturile erau doamne de prin vecinătate, proaspăt ieşite de la coafor, unde au încercat să se facă frumoase de Dragobete, şi că pe buzele lor nu erau urme de sânge nevinovat, ci ruj aplicat excesiv.

* Niţel naţionalist, primarul din Şoşoceni a refuzat să sărbătorească ziua lui Valentin, un străin de neam şi ţară, dar a organizat pe 24 februarie, în ciuda pandemiei (care nici nu există, după cum a ţinut el să precizeze), o petrecere destinată Dragobetelui, "că-i băiet de-al nostru, din popor". Cu această ocazie i-a pus pe toţi să cânte "Noi suntem români!", l-a înfierat pe Arafat şi a oferit băuturi în culori care simbolizează iubirea, adică sucuri roz şi roşii de zmeură, căpşune şi cireşe. Participanţii au gustat sucurile şi au fugit spre bufet scuipând, tuşind şi înecându-se; acolo şi-au comandat alte băuturi în culori care simbolizează iubirea, adică rose şi cabernet; totuşi, se pare că, pentru cei mai mulţi, iubirea e transparentă sau uşor tulbure, ca ţuica.

* Principalul simbol al primăverii rămâne ghiocelul, dacă e lipit pe un cadou scump;  el a devenit cam ca plicurile nevinovate în care se vâră darul la nuntă sau şpaga. Am aflat că au apărut pe piaţă ghiocei contrafăcuţi, de unică folosinţă; acestora li se duce vopseaua verde pe degete, când sunt manipulaţi, iar cea albă de pe petale rămâne pe nasul celor care îi miros. În plus, un sătean din Moldova ne-a povestit că a băgat câţiva asemenea ghiocei în căzănelul de rachiu, dar s-au dizolvat!

* O ştire de ultimă oră: se pare că robotul Perseverance, ajuns pe Marte, a început deja să transmită informaţii tendenţioase, multe făcând aluzii la activitatea robotului Curiosity, aflat pe Marte încă din 2012. Printre altele, a amintit că "Alea-s mostre de sol? Cine a cercetat aici înainte n-a fost robot meşter, ci un cârpaci!", apoi a spus că a aflat el cum că robotul Curiosity a omorât o pisică.

Comentarii