România la răscruce

luni, 27 noiembrie 2017, 02:50
1 MIN
 România la răscruce

Din păcate, ultimele săptămâni au ilustrat cu asupra de măsură că războiul lui Dragnea împotriva României cinstite şi harnice, declanşat ca să-şi salveze propria piele şi cea a găştii de penali cocoţaţi prin promisiuni deşănţate şi minciuni gogonate la Putere, a dus ţara la o răscruce istorică! 

Da, avem de ales: vrem ca România să fie în continuare un stat de drept, membru UE şi NATO respectat sau un stat mafiot, membru cangrenat numai bun de tăiat de pe harta euro-atlantică şi pradă uşoară pentru Eurasia putinistă. Decât, vorba aia.

Educaţie razna, marca PSD Genunche Pop

„Biotop, factori abiotici, biocenoza, biom, apă salmastră, eclozare, poichiloterme, homeoterme, fotosinteză, lanţuri trofice, reţele trofice, categorii trofice, descompunătorii, simbioză, camuflajul, mimetismul, crustacee, polenizare, germinare, larvă.”

Despre ce credeţi că-i vorba? Despre vreo listă de termeni ştiinţifici pentru studenţii de la biologie? Nţ, aţi greşit. Aceşti termeni nu sunt nici măcar din manualul de biologie din liceu (clasa a XI-a) – sunt adunaţi din noul manual de biologie pentru clasa a V-a! Vai de bieţii şcolari abia ieşiţi din ciclul primar şi abia trecuţi de vârsta de zece ani!

Pauză de respiraţie inocentă

Miercuri seara, la ştirile ProTV a fost prezentată şi deschiderea târgului de carte Gaudeamus. La un moment dat, o reporteriţă o întreabă pe-o fată de vreo 9-10 ani:

– Când ai timp să citeşti?

Replica fetiţei m-a dat gata:

– Toată viaţa!, a răspuns ea fără ezitare.

Un premier populist cu moţ comunist şi ironii ieftine de Balta Brăilei

Joi, când cu moţiunea de cenzură, liberalul Florin Roman (care adusese şi o sacoşă cu produse alimentare ale căror preţuri s-au scumpit sensibil în ultima vreme) a declarat la un moment dat aşa:

– Nu am fost la un hipermarket. Am fost la un magazin de cartier. Preţul ouălor a crescut de la 45 de bani la 1,10 lei. O pâine pe care o mânâncă o familie – de la 4, 41 lei s-a dus la 5,99 lei.

Ce i-a replicat premierul roşu Mihai Tudose?

– În loc să ia o pâine de un leu pe care o ştie tot românul că atâta e, a luat o pâine de 6 lei. Cam de 6 ori mai scumpă. Probabil era o familie săracă liberală.

Altă dovadă că ăştia vorbesc numai pentru prostime şi populimea lor votantă, fâlfâind de zor drapelul luptei de clasă!

Dizolvarea PSD

Cu ceva vreme-n urmă, Rareş Bogdan a dat secvenţe dintr-un interviu cu Liviu Dragnea de dinainte de alegerile parlamentare de anul trecut, interviu în cadrul căruia Dragnea a indicat el însuşi că programul de guvernare este un fel de lege, neîndeplinirea lui însemnând încălcarea acestei legi, iar tovarăşul Dragnea, cel mai mare actor român în viaţă (dacă e să ne gândim doar câtă lume a păcălit el anul trecut, dar şi de-a lungul timpului, cu aparenţele sale de om aşezat, împăciuitor şi doritor de prosperitate şi progres pentru ţară…) s-a mai şi lăudat cu faptul că toţi ştiu asta, dar nimeni n-a spus-o până acum… Vorba lui, pe atunci: „Nu ne jucăm!" Adică, dom’le, legea-i lege!

Mi-am amintit de astea când am citit în Adevărul (25.11.17) că secretarul general adjunct al PNL Giurgiu, Ionel Dinu, a depus la Tribunalul Bucureşti „o cerere prin care solicită dizolvarea PSD pe cale judecătorească pe motiv că partidul nu şi-ar fi respectat programul de guvernare", invocând pe deasupra şi rezoluţia dată de Comitetul Executiv al PSD la Băile Herculane, aia în care spuma puterii pesediste, la Putere fiind!!!, a vorbit oficial de „statul paralel şi ilegitim" (de parcă ar putea să existe şi vreun stat paralel legitim…)!

Statul paralel cu realitatea…

…a PSDragnea (formulare lansată de Cristian Tudor Popescu, cel care l-a numit pe Dragnea şi „bărbierul neantului") a născut statul paralel.

Ei bine, zilele trecute am dat căutare pe Google după Parallelstaat (termenul german pentru statul paralel, desigur). Instantaneu mi-au apărut două sugestii, doar două: parallelstaat türkei şi parallelstaat wikipedia.

Salutări din Erdoganistan pentru PSDragnistan!

Vocea străzii, altfel

Haideţi să închei cu ceva dincolo de politica asta care ne mânâncă ficaţii zi de zi. Ce-am auzit sâmbătă dimineaţa pe Calea Galăţii?

– Părinţii îşi iartă copiii, dar copiii nu-i iartă pe părinţi!

A spus-o o femeie de vreo 50 şi de ani către un bărbat cam de aceeaşi vârstă.

Hm, subscrieţi? Eu unul tind să-i dau dreptate, cu o nuanţare: mai degrabă-şi iartă părinţii copiii decât invers…

Michael Astner este poet, traducător şi publicist

Comentarii