Românii care vor avea acces primii la vaccinul pentru Covid

miercuri, 28 octombrie 2020, 11:36
2 MIN
 Românii care vor avea acces primii la vaccinul pentru Covid

Un prim vaccin anti-Covid ar putea apărea pe piață la începutul anului viitor. Potrivit Comisiei Europene, toate statele membre ale Uniunii Europene (UE) vor avea acces la vaccinurile împotriva noului coronavirus în același timp, în funcție de dimensiunea populației. Prioritate la vaccin vor avea însă personalul medical, bătrânii, persoanele bolnave și angajații care asigură serviciile esențiale.

Astfel că, în primul rând vor avea prioritate la vaccinare lucrătorii din unitățile de asistență medicală și din unitățile de îngrijire pe termen lung; persoanele cu vârsta de peste 60 de ani; persoanele care sunt expuse în mod deosebit riscurilor din cauza stării lor de sănătate; lucrătorii care asigură servicii esențiale; persoanele care nu pot practica distanțarea socială; grupurile dezavantajate din punct de vedere socio-economic.

„Trebuie să ne asigurăm că, odată ce va fi descoperit un vaccin, suntem pe deplin pregătiți să-l desfășurăm. Cu ajutorul strategiei noastre de vaccinare, sprijinim statele membre ale UE să-și pregătească campaniile de vaccinare: care sunt persoanele care trebuie vaccinate, cum să se realizeze o distribuție echitabilă și cum să se asigure protecția celor mai vulnerabile persoane. Dacă vrem ca vaccinarea noastră să aibă succes, acum este momentul să ne pregătim”, a declarat președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Aflați amănunte de pe b1.ro.

Comentarii