Rusia a devenit mult mai eficientă în manipulare: rețelele sociale, pline de dezinformări despre armata Ucrainei și efectele colaterale ale vaccinării

marți, 18 aprilie 2023, 14:38
1 MIN
 Rusia a devenit mult mai eficientă în manipulare: rețelele sociale, pline de dezinformări despre armata Ucrainei și efectele colaterale ale vaccinării

Rusia a devenit mult mai eficientă în manipulare, arată un document secret publicat de Washington Post: rețelele sociale sunt pline de dezinformări despre armata Ucrainei și efectele colaterale ale vaccinării, scrie publicația.

Rusia a devenit mult mai eficientă în manipulare

„Guvernul rus a reușit mult mai bine decât se știa până acum să manipuleze rețelele de socializare și clasamentele motoarelor de căutare, promovând minciuni despre armata ucraineană și efectele secundare ale vaccinurilor cu ajutorul a sute de mii de conturi online false, potrivit unor documente recent divulgate pe aplicația de chat Discord.

Operatorii ruși ai acestor conturi se laudă că sunt detectați de rețelele de socializare doar în aproximativ 1% din cazuri, se arată într-un document”, scrie Washington Post.

Analiza, nedatată, citează activitatea de la sfârșitul anului 2022 și se pare că a fost prezentată liderilor militari americani în ultimele luni. Aceasta face parte dintr-un set de documente care au circulat pe chatul Discord și care au fost obținute de The Washington Post. Tehnicianul Jack Teixeira, din cadrul Gărzii Naționale Aeriene, a fost acuzat vineri de preluarea și transmiterea documentelor clasificate, acuzații pentru care riscă 15 ani de închisoare.

Documentul oferă o evaluare a serviciilor de informații americane cu privire la operațiunile de dezinformare rusești.

Mai mult, pe defapt

Comentarii