Rusia măreşte preţul gazelor livrate Republicii Moldova cu 50%. Se răzbună pe Maia Sandu

marți, 02 august 2022, 08:29
1 MIN
 Rusia măreşte preţul gazelor livrate Republicii Moldova cu 50%. Se răzbună pe Maia Sandu

Rusia se răzbună pe Maia Sandu: în august, preţul gazelor livrate Moldovei creşte cu circa 50%, faţă de iulie. Preţul de achiziţie al gazelor naturale, pe care-l va plăti Republica Moldova către Gazprom pentru luna august 2022 va fi de 1.458,5 dolari pentru mia de metri cubi. Anunţul a fost făcut de preşedintele Consiliului de Administraţie al S.A. „Moldovagaz”, Vadim Ceban, pe canalul său de Telegram. 

„În luna august, preţul de achiziţie al gazelor naturale furnizate Republicii Moldova în conformitate cu termenii contractului cu CSP „Gazprom” se va ridica la SA „Moldovagaz” 1458,5 dolari SUA la mia de metri cubi”, a scris Ceban pe Telegram.

Acesta este cu 478,5 dolari mai mare decât preţul pe care l-a achitat Republica Moldova în luna iulie, când a cumpărat o mie de metri cubi de gaz cu 980 de dolari. În iunie, preţul a fost de 880 USD, în luna mai – 919 USD, iar în aprilie – 1.194 USD la mia de metri cubi.

Pe fondul acestor scumpiri, sâmbătă, în regiunea autonomă Găgăuzia, s-a protestat împotriva regimului Maia Sandu şi s-a cerut ajutorul Moscovei. „„Cred că Rusia ne va ajuta, pentru că suntem vorbitori de limbă rusă. Ei sunt aproape, poate că în curând îi vom întâlni cu o kaurma, kîvîrîm şi Cabernet – cu aceşti trei „K” vom ieşi în întâmpinarea lor şi o vom lăsa pe Maia Sandu să se gândească unde se va opri”, a spus deputatul Adunării Populare a Găgăuziei Alexander Dinjos, la un miting la Vulcăneşti.

Citiţi materialul integral pe defapt.ro

Comentarii