S-a întâmplat la Popricani, înainte de Anul nou: pompa de apă i-a adus bere, apoi vişinată? La final, şi o condamnare

miercuri, 03 ianuarie 2024, 02:50
2 MIN
 S-a întâmplat la Popricani, înainte de Anul nou: pompa de apă i-a adus bere, apoi vişinată? La final, şi o condamnare

Adălmaşul băut de un ieşean cu prietenul său l-a adus în faţa judecătorilor. Nu s-ar fi întâmplat nimic dacă ieşeanul nu s-ar fi urcat ulterior la volan.

 

În iulie 2021, Florin Antoniu s-a urcat la volanul autoturismului său Opel Meriva, mergând până la un prieten, pe care l-a rugat să-l însoţească până la un depozit din Popricani, pentru a achiziţiona nişte piese necesare pompei de apă. După doar 50-60 de metri, cei doi au oprit la un magazin alimentar, unde au rămas la o bere şi o vişinată. După aproximativ un sfert de oră, au mers mai departe spre depozitul situat la aproxiamtiv 2 km de domiciliul lui Antoniu. La întoarcere, un echipaj de poliţie care patrula pe DN 24C l-a oprit. Întrucât şoferul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul Dräger, acesta indicând o concentraţie alcoolică de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat. Analizele efectuate ulterior la Institutul de Medicină Legală au stabilit alcoolemia lui Antoniu la 1,79‰ în sânge.

Trimis în judecată pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, Antoniu şi-a recunoscut fapta şi a arătat că o regretă. Magistraţii Judecătoriei au reţinut în favoarea sa faptul că se afla la prima încălcare a legii penale, apreciind că fapta fusese doar un eveniment izolat, Antoniu prezentând posibilităţi de îndreptare. Ca urmare, ei l-au condamnat la pedeapsa minimă prevăzută de Codul Penal, respectiv un an de închisoare, dar cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. Antoniu va trebui să presteze şi 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Casei de Cultură a Studenţilor sau la Consiliul Local Iaşi. Pronunţată joi, 28 decembrie, sentinţa este supusă controlului de legalitate al Curţii de Apel.

Comentarii