S-au deschis înscrierile pentru o bursă de câteva sute de euro, oferită de fostul rector al UAIC

marți, 18 octombrie 2022, 01:50
2 MIN
 S-au deschis înscrierile pentru o bursă de câteva sute de euro, oferită de fostul rector al UAIC

Studenții Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) își pot depune până vineri, 21 octombrie 2022, candidaturile pentru a obține Bursa „Sfântul Dumitru”, oferită de UAIC și prof.dr. Dumitru OPREA, rector al universității în perioada 2000-2008. „Bursa „Sfântul Dumitru” reprezintă o recunoaștere a excelenței pe plan academic, a performanței în cadrul competițiilor științifice studențești și a implicării sociale a studenților UAIC. 

Pot candida pentru această bursă studenții UAIC  înmatriculați la studii universitare de licență  în anii II sau III, respectiv absolvenții din promoția 2022 care au fost înscriși în anul universitar 2021-2022 la studii de licență”, au transmis reprezentanții universității. Bursa a fost constituită după anul 2008 și este echivalentul dobânzii în urma unei donații făcute de către fostul rector al UAIC, în valoare de 10.410 euro, după principiul „ten for ten – 10 4 10”. De regulă, valoarea bursei variază în jurul sumei de 400 de euro.

Studenții care vor să se înscrie trebuie să își prezinte situația școlară pe anul anterior, un CV, o copie după cartea de identitate, o scrisoare-eseu de cel mult 2 pagini în care candidatul va prezenta intențiile de dezvoltare profesională în următorii cinci ani, dar și adeverințe sau diplome care să ateste obținerea de premii la concursuri naționale sau internaționale sau implicarea în proiecte studențești, dacă este cazul.

Comisia care va analiza dosarele este alcătuită din actualul rector, prof.dr. Tudorel Toader, fondatorul bursei – prof.dr. Dumitru Oprea, fostul câștigător din 2019 și reprezentantul studenților din Biroul Senat al UAIC. „Câștigătorul bursei va fi stabilit pe baza unui punctaj calculat după următoarele criterii: media anului universitar precedent: 30%; implicarea în proiecte sociale studențești: 10%; premii la concursuri destinate studenților, cu recunoaștere națională sau internațională: 55%; scrisoare-eseu (max. 2 pagini) care să prezinte intențiile de dezvoltare profesională în următorii cinci ani: 5%”, au mai precizat reprezentanții UAIC. Bursa va fi acordată în data de 26 octombrie 2022, ora 11.00, în Aula Magna „Mihai Eminescu”, în cadrul ceremoniei dedicate „Zilelor Universității”.

Comentarii