Să îngheţe clasamentul!

sâmbătă, 16 februarie 2019, 02:43
4 MIN
 Să îngheţe clasamentul!

* Viitorul Constanţa – Politehnica Iaşi 0-1 (0-0), în etapa a XXIV-a a Ligii I de fotbal. Poli a profitat de forma slabă a dobrogenilor, care nu au marcat în ultimele şase meciuri, şi s-a impus după un meci lipsit de spectacol. Iaşul a înscris la singurul şut cadrat, trimis din penalty, de Garros, la nouă minute după ce Hagi a şutat în bară. Drăguş a fost eliminat în minutul 44, iar Semedo în minutul 66 . Politehnica e pe loc de play-off până duminică

 

Viitorul: Cojocaru – Mladen, Ţîru, Ghiţă, De Nooijer – Houri (’82 – Calcan), Băluţă, Casap (’56 – Achim) – Vînă (’89 – Rivaldinho), Drăguş, I. Hagi. Antrenor: Gheorghe Hagi.

Poli: Miño – Bosoi (’46 – Platini), Gardoş, Frăsinescu, Sin – Mihalache – Zaharia, Flores, Qaka (’43 – Semedo), Burlacu (’79 0 Petre) – Garros. Antrenor: Flavius Stoican.

Cartonaşe galbene: Drăguş (’41, ’44), Băluţă (’65), Cojocaru (’84) – Mihalache (’11), Qaka (’35), Bosoi (‘45^2), Semedo (’54, ’66), Flores (’75).

Eliminaţi: Drăguş (’44) – Semedo (’66).

Arbitri: Marius Avram; Mircea Orbuleţ, Daniel Mitruţi.

 

0-1, min. 85: Sin a iniţiat un contraatac, Platini a profitat de o eroare a lui De Nooijer, a fost faultat în careu, iar Garros a transformat penaltiul acordat.

 

Cine a căutat spectacol în deschiderea antepenultimei runde a sezonului regulat a greşit! Viitorul şi Poli au fost nu doar zgârcite, ci extrem de zgârcite în  oferta de faze de fotbal adevărat. Primele încercări, banale, au apărut abia după prima jumătate a actului întâi, şuturile lui Băluţă (’21) şi Qaka (’22) nefiind periculoase. Faze de poartă, nu ocazii (!), au apărut în ultimul sfert de oră: Frăsinescu (’30) a trimis peste poartă, de la 8 metri, iar Ţîru (’37) l-a imitat din careul mic.

Eliminarea lui Drăguş, din penultimul minut al reprizei întâi nu a schimbat cursul meciului. Poli nu şi-a creat nicio ocazie clară cu om în plus. Echilibrarea numerică a disputei, generată de cartonaşul roşu primit de Semedo în minutul 66, le-a dat aripi dobrogenilor. Viitorul a dat senzaţia că poate găsi drumul spre gol după cinci meciuri în care nu a punctat, însă De Nooijer (’71) nu a profitat, bara l-a salvat pe portarul Iaşului la şutul lui Hagi (’76), iar Băluţă (’83) nu a spart gheaţa.

În final, pe neaşteptate, Politehnica a avut o reacţie, pe contraatac, care a stabilit soarta partidei. Sin a profitat de o gafă a lui Hagi, a rezistat unor atacuri, i-a pasat bine lui Platini, care a profitat de somnolenţa lui De Nooijer şi a obţinut un penalty cu cinci minute înainte de final. Garros a concretizat singurul şut pe poartă trimis de ieşeni şi a pus punct seriei de şase meciuri pierdute de Poli în mandatul Stoican în faţa Viitorului.

Succesul duce Iaşul, măcar până duminică pe loc de play-off, iar visul atingerii obiectivului rămâne în picioare!

 

Ce bun ar fi fost încă un gol…

 

^ Drăguş a fost eliminat corect, în doar patru minute. Primul avertisment a fost primit după o intrare dură asupra lui Bosoi, iar al doilea ca urmare a unei simulări. Echilibrul numeric a fost restabilit în minutul 66, după ce Semedo, introdus în minutul 43, a primit al doilea averisment. ^ Rezerve neutilizate la oaspeţi au fost Rusu, Panţîru, Rus şi Mihăescu. ^ Bădic nu a prins lotul de 18, Sanoh şi Enoh au fost lăsaţi acasă iar Cioinac şi Gallego au fost accidentaţi. ^ Oaspeţii au evoluat în tricouri negre, şorturi şi jambiere albe. ^ Ei au fost încurajaţi de o mini-galerie care a dominat fondul sonor pe arena din Ovidiu ^ Politehnica Iaşi a urcat pe locul VI, cu 34 de puncte, la fel ca şi Viitorul, clasat pe poziţia imediat superioară. Încă un gol la Ovidiu ar fi adus Politehnica în avantaj la rezultate directe în disputele cu echipa celor doi Hagi!

 

Declaraţiile tehnicienilor

 

Gheorghe  Hagi: “Avem un moment nefericit, nu ne ies lucrurile! Am avut ocazii, am avut bară, am ratat cu poarta goală, au fost devieri după cornere pe mijlocul porţii, de la un metru, n-a intrat. Sunt momente în viaţă când nu ies lucrurile. Drăguş a greşit, e tânăr, va reflecta. Mai avem două meciuri, încercăm să ne resuscităm”.

Flavius Stoican: “Am dominat, fără a avea ocazii. Faţă de alte meciuri, am aşteptat greşeala adversarului. Nu multe echipe pot bate la Viitorul. Aveam nevoie de această victorie, pentru a mai spera la play-off. Nu trebuie să ne îmbătăm cu apă rece, mai avem două finale. Trebuie să creştem de la meci la meci”.

 

 

Comentarii