Şansă nesperată pentru CFR Cluj

joi, 01 august 2019, 01:43
3 MIN
 Şansă nesperată pentru CFR Cluj

CFR Cluj va fi cap de serie în play-off indiferent dacă va juca în Liga Campionilor sau în Liga Europa

 

 

CFR Cluj va evolua, la 7 august, de la ora 21.00, pe teren propriu, cu Celtic Glasgow, în prima manşă a turului al treilea preliminar al Ligii Campionilor, a stabilit UEFA. Partida retur va avea loc la 13 august, de la ora 21.45, pe Stadionul Celtic Park din Glasgow. CFR Cluj a terminat, marţi, la egalitate, scor 2-2 (2-1), partida disputată la Netanya, cu echipa israeliană Maccabi Tel Aviv, în manşa a doua a turului secund al preliminariilor Ligii Campionilor. În meciul tur de la Cluj, CFR s-a impus cu 1-0, astfel că formaţia ardeleană merge în turul al treilea preliminar al Ligii Campionilor. Celtic Glasgow a trecut cu 5-0, acasă, şi cu 2-0, în deplasare, de echipa estonă Nomme Kalju.

Învingătoarea din această dublă manşă se califică în play-off-ul preliminariilor Ligii Campionilor, ultima dublă manşă înaintea fazei grupelor. Învinsa va evolua în play-off-ul preliminariilor Ligii Europa. Ceea ce este interesant este faptul că echipa pregătită de Dan Petrescu va avea statut de cap de serie şi în play-off-ul Ligii Campionilor (dacă trece de Celtic) şi în play-off-ul Ligii Europa, în caz contrar. În cazul în care trece de campioana Scoţiei, echipa lui Dan Petrescu are şansa nesperată de a fi cap de serie în play-off, chiar dacă coeficientul nu o ajută. Asta pentru că Celtic are al doilea coeficient dintre echipele aflate pe traseul campioanelor, după Ajax. Astfel, scoţienii intră în urna capilor de serie. Tragerea la sorţi pentru play-off va avea loc în ziua de 5 august, iar CFR beneficiază de coeficientul lui Celtic. Vor fi 8 echipe în play-off-ul Ligii Campionilor, pe traseul campioanelor, iar CFR ar evita astfel nume importante precum Ajax, Dinamo Zagreb, campioana Croaţiei, sau Young Boys, echipă care anul trecut a fost prezentă în grupele Ligii Campionilor.

Clujenii ar putea să joace cu Crvena Zvezda Belgrad sau Copenhaga, cu APOEL Nicosia sau Qarabag, cu Rosenborg, BATE Borisov, Maribor sau AIK. Oricare ar putea fi în urna echipelor care nu sunt cap de serie, în play-off. Cel mai greu adversar pe care CFR l-ar putea întâlni este echipa lui Nicolae Stanciu, Slavia Praga, formaţia cehă ajungând până în sferturile Europa League, în sezonul trecut. Campioana Cehiei este singura echipă calificată direct în play-off, dar care nu se bucură de statutul de cap de serie. Şi în cazul în care CFR va fi eliminată de Celtic, va avea postura de cap de serie, la tragerea la sorţi pentru Europa League. Toate cele 6 echipe eliminate din turul 3 preliminar al Champions League, de pe traseul campioanelor, se vor bucura de această postură. Astfel, misiunea clujenilor de a ajunge în grupe ar fi mult mai facilă.

Eindhoven, eliminată

FC Basel, vicecampioana Elveţiei, a reuşit să elimine vicecampioana Olandei, PSV Eindhoven, în turul al doilea preliminar al Ligii Campionilor. Elveţienii au câştigat manşa a doua cu 2-1, după ce au pierdut meciul tur cu 2-3, calificându-se astfel datorită golurilor mai multe marcate în deplasare. Marţi, au înscris Comert ('8) şi Van Wolfswinkel ('68), respectiv Bruma ('23). Alte rezultate înregistrate marţi, în manşa secundă a turului al doilea preliminar al Ligii Campionilor.

Traseul campioanelor: Apoel Nikosia – Sutjeska Niksic 3-0 (1-0), FC Kalju Nome – Celtic Glasgow 0-2 (0-5); FC Valetta – Ferencvaros Budapesta 1-1 (1-3); Dinamo Zagreb – Saburtalo Tbilisi 3-0 (2-0).

Traseul non-campioanelor: Olympiakos Pireu – Viktoria Plzen 4-0 (0-0).

Comentarii