De Sănătate

Punem punctul pe știi

Şcoala Medicală Pediatrică, ediţia a VI-a

joi, 03 mai 2018, 12:12
2 MIN
 Şcoala Medicală Pediatrică, ediţia a VI-a

Manifestarea se va desfăşura la Iaşi în perioada 15-17 mai şi aduce în discuţie teme cu implicaţie practică din domeniul bolilor de nutriţie, metabolism şi neurologie pediatrică.

 
Problemele actuale privind bolile de nutriţie, metabolism şi de neurologie pediatrică vor fi dezbătute la Iaşi în cadrul manifestării ”Şcoala Medicală Pediatrică”. Ajunsă la cea de-a VI-a ediţie, aceasta se va desfăşura la Iaşi în perioada 15-17 mai şi va avea invitaţi atât din ţară, cât şi din străinătate. ”În cadrul programului ştiinţific, ne-am propus şi anul acesta să abordăm teme cu implicaţie practică în activitatea noastră zilnică din domeniul bolilor de nutriţie, metabolism şi neurologie pediatrică. Este un eveniment care ne oferă în fiecare an posibilitatea de a învăţa unul de la altul,  din experienţa fiecăruia”, a precizat şef de lucrări dr. Dana Anton Păduraru, preşedintele manifestării. Mai mulţi lectori vor susţine cursuri şi prezentări pe teme de actualitate care vor acoperi toate vârstele copilului.
 
Dintre acestea, amintim: ”Influenţa nutrienţilor asupra dezvoltării neuropsihomotorii la sugar”, ”Fumatul la femeia care alăptează şi influenţa asupra sugarului”, ”Deficite nutriţionale induse de medicamente”, ”Tipuri specifice de diabet zaharat la copil şi adolescent”, ”Rolul suplimentelor alimentare în practica pediatrică”, ”Disfuncţia imună în obezitate”, ”Educaţia nutriţională în prevenţia obezităţii la copilul şcolar”, ”Aspecte clinice şi terapeutice în Distrofia Musculară Duchenne”, ”Calitatea vieţii copilului cu accident vascular cerebral”, ”Îngrijirea specifică în terapia acută a copiilor cu boală neuromusculară”, ”Erori de procesare a informaţiilor despre alimente la persoanele cu obezitate”, ”Fierul şi dezvoltarea cognitivă” etc. Lucrările manifestării se vor desfăşura la Hotel Unirea, iar cei interesaţi pot afla mai multe detalii despre programul detaliat accesând http://www.umfiasi.ro/EMC/Documents/2018/Scoala%20medicala%20pediatrica.pdf.

          

Comentarii