Scriitoarea din Republica Moldova, Radmila Popovici, şi-a lansat cea mai recentă carte la Iaşi

marți, 19 decembrie 2023, 21:57
1 MIN
 Scriitoarea din Republica Moldova, Radmila Popovici, şi-a lansat cea mai recentă carte la Iaşi

Poeta şi scriitoarea Radmila Popovici şi-a lansat recent volumul „Şi eu sunt Ucraina. Manifest poetic”. Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova, Consulatul General al Republicii Moldova la Iaşi şi Editura Junimea.

 

Prezentarea volumului a fost realizată de jurnalista Angela Aramă şi de politologul Sorin Bocancea.  „Eu nu pot să critic literar, nu sunt om de ştiinţă. Sunt un jurnalist care scrie zilnic despre războiul din Ucraina. Ce pot, cu siguranţă, să afirm este că noi rezonăm perfect cu Radmila, în felul în care simţim ziua de astăzi, acest război, pericolul şi riscurile războiului”, a declarat acesta.

 

Invitat special la lansarea cărţii

 

Invitat la eveniment a fost Ion Coşer, Consulul General a Republicii Moldova la Iaşi.  Ucraina trăieşte o tragedie care este şi tragedia noastră, a tuturor, a întregii Europe. Mă întreb: care e garanţia că dacă Ucraina capitulează acest război nu merge mai departe? În acest efort comun, pe linie diplomatică, militară, economică de a opri acest război, un rol foarte important îl are şi Radmila prin opera ei, pentru că asta ne ajută să fim cu un pas înaintea manipulării. Este foarte important şi ne ajută pe noi în a face diferenţa dintre adevăr şi manipulare. Felicitări pentru curaj Radmila!”, a precizat Ion Coşer.

Radmila Popovici a oferit celor prezenţi un recital de poezii din volumul lansat.

Evenimentul s-a încheiat cu un concert de colinde susţinut de studenţii Ligii Studenţilor UPA.

Comentarii