Se anunţă o surpriză interesantă în politichia de Bahlui. Iaca pista pe care să staţi cu ochii!

vineri, 16 iunie 2023, 01:50
3 MIN
 Se anunţă o surpriză interesantă în politichia de Bahlui. Iaca pista pe care să staţi cu ochii!

Iaca, stimaţi telespectatori, că de ieri avem şi guvern votat, şi Ciolac pupat, şi de tăte, deci putem şi noi să stăm olecuţă mai relaxaţi, ca să mai vorbim pe îndelete de-ale noastre! 

De-un par egzamplu, despre ce se mai vântură prin târg în legătură cu ce jocuri se fac şi se dezfac în jurul AUR la Iaşi, şi cine mai joacă ţonţoroiul pe lângă ciornele cu viitoarele liste de candidaturi la locale şi, mai ales, la generale.

Din ce a sondat pe lângă oameni mai informaţi amicul nostru Archibald Tănase, cică până la urmă toată agitaţia aia cu menajerul de oraş deştept Grămadă şi gaşca lui de ghiocei carele cică ar fi pus deja hapca pe filială şi-şi împărţeau deja locurile pe liste nu a fost decât o manevră aruncată intenţionat pe piaţă, care să le ridice oleacă cota, căci nu era nimic adevărat.

Mai bine, dacă vreţi să fiţi cu adevărat informaţi în legătură cu ce se întâmplă acolo în anul preelectoral, ar fi un alt culoar de urmărit, în legătură cu un anume personagiu ce deja este în stadii foarte avansate de a bate palma. Este unul care a mai făcut o figură de asta în trecut, rupând gura târgului cu surpriza, unul care acuma cică îl va speria şi pe Mihăiţă roznovanul, nea Vio să-i zicem. Aşadar, zi-le domnu’ Vio!

Bossul nu mai e aşa de barosan pe cât era odată

Şi pentru că tot vorbim de aranjat cărţile înainte de a da la tăiat, haideţi să vă mai spunem una scurtă dar vioaie şi despre ştirea zilei de ieri, aia cu numirea Bossului Anului în funcţie de şef peste bănuţii judeţului, în cadrul finansurilor ieşene.

Cică acea numire nu este decât una interimară, doar pentru anul acesta, căci pentru o numire pe termen lung zice-se că încă se negociază, iar Bossul nu mai este în cărţi.

Acuma, ce să zicem: o fi de bine, o fi de rău? Am zice că, la câte funcţii de şef tot are Bossul de vreo 15 ani încoace, poate o fi vremea să lase pe altul mai nesătul. Că aşa ştim că se calculează acolo la partid. Sau la partidoi, mai bine spus…

Pe cine va trimite PSD în luptă? Iată surpriza!

Tot de la partidoi una scurtă, la final. Cică ultima întâlnire politică secretă dar de la care au apărut poze în spaţiul virtual, aia cu fostul ministru PSD Vasile Dîncu alături de fostul şef SIE Florian Codlea şi prim-vicele AUR Claudiu Târziu, ar avea în spate un schepsis mai interesant.

Unele persoane foarte bine informate spun că, în fapt, s-ar pregăti o candidatură a lui Dîncu la prezidenţiale, din partea PSD, şi că încep deja aranjamentele de culise. Ce va face Ciolacu, în formula asta, căci el se visa prezident?

Staţi puţin şi nu mânaţi: Voi ştiţi câte nume sunt pe lista de foşti premieri români care au ajuns ulterior preşedinţi, din ’90 încoace? Ştim noi: zero barat. Păi, voi credeţi că Ciolacu nu ştie?

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii