Se mişcă apele la CSM Poli

vineri, 06 iulie 2018, 01:50
3 MIN
 Se mişcă apele la CSM Poli

Echipa ieşeană a pierdut primul meci amical al verii: 1-3 cu Neftci Baku. CSM l-a transferat pe olandezul Moussa Sanoh şi a bătut palma cu Rus de la CFR Cluj . Astăzi, când are loc un nou test, cu Al Kharaitiyat, ar putea apărea alţi jucători noi în cantonamentul din Turcia

 

 

 

Aflată în cantonament la Bolu, în Turcia, CSM Politehnica Iaşi a disputat ieri primul meci amical al verii. Formaţia pregătită de Flavius Stoican a întâlnit la baza de pregătire a grupării turce Fenerbahçe Istanbul pe Neftci Baku, grupare care s-a situat pe locul III în prima ligă a Azerbaijanului, obţinând astfel calificarea în Europa League. Scorul final a fost 3-1 (1-0) în favoarea echipei azere Neftci.

În prima repriză azerii au deschis scorul în minutul 23 iar CSM Poli a avut o bară, prin Frăsinescu, în minutul 26, după o centrare a lui Zaharia. Iaşul  a egalat prin Ştefănescu, în minutul 53, după o pasă a lui Zaharia, iar Neftci a trecut în avantaj în minutul 67 şi a închis tabela în minutul 90^3.

Iaşul a jucat în formula: Koşelev (’46 – Rusu) – Bosoi (’46 – Gallego ), Mihalache, Frăsinescu (’75 – Cracea), Panţîru – Mihăescu, Cioinac, Chelaru (’71 Fr. Cristea) – P. Petre (’46 – A. Cristea), Ştefănescu (’66 – Danale), Al. Zaharia (’71 – Grosu – un jucător tânăr piteştean, aflat în probe).

CSM Poli va mai disputa două teste în această săptămână. Astăzi, ieşenii joacă în compania Al Kharaitiyat, grupare retrogradată din prima ligă a Qatarului, iar mâine va întâlni echipa bosniacă de primă ligă Celik Zenica. Ultimele repetiţii înaintea startului Ligii I de fotbal vor avea loc săptămâna viitoare: pe 10 iulie cu Malatyaspor (Turcia), pe 11 cu Tractor Sazi (Iran) şi pe 12 iulie cu Konyaspor (Turcia).

Aseară a ajuns la Bolu un jucător nou, Moussa Sanoh, un mijlocaş de bandă care a semnat un contract pe doi ani cu Iaşul. Sanoh (23 de ani) este un fost internaţional de juniori olandez care şi-a făcut junioratul la Nijmegen şi PSV Eindhoven. La seniori, fotbalistul de 1,74 metri născut la Nijmegen, dar care poate evolua la seniori pentru Cote d’Ivoire, a jucat în liga a doua olandeză, la PSV Jong (2014-2016) şi Waalwijk (2016-2017) şi la Crawley Town, în liga a patra engleză, în sezonul trecut.

Astăzi sunt aşteptaţi în cantonament Andrei Sin, care a fost în recuperare medicală după accidentarea suferită pe finalul sezonului trecut şi Laurenţiu Rus, care şi-a reziliat contractul cu echipa clujeană CFR.

Rus, care a mai tratat în trecut cu Iaşul, are 33 de ani şi a mai evoluat la Liberty Salonta (2004-2006), FC Sopron (2006-2007), Petrolul Ploieşti (2008), Dinamo Bucureşti (2009-2014, cu un împrumut în 2011 la FCM Târgu Mureş), Astra Giurigiu (2014-2015), FC Voluntari (2015-2016) şi, din 2016, la CFR Cluj. Fotbalistul, care are în palmares un titlu de campion, la Cluj, anul trecut şi o Cupă a României, cu Dinamo, în 2012 când “câinii” au cucerit şi Supercupa, acoperă mai multe posturi: fundaş dreapta, mijlocaş dreapta şi închizător.

CSM Politehnica mai tratează şi cu alţi jucători, în afară de mijlocaşul uruguayan Gustavo Poyet (Pafos) şi Cedric Mongongu, stoperul francez născut în Congo care a jucat ultima dată la Montpellier. Una dintre principalele ţinte al clubului care caută şi un atacant este mjllocaşul de bandă Cedrick Mabwati Gerard. Cedrick este un internaţional congolez care are 26 de ani, format de Atletico Madrid, unde a jucat şi la echipa secundă, în perioada 2008-2010. Pentru jucătorul de 1,67 metri au urmat trei ani la Numancia, unul la Betis Sevilla şi unul la Osasuna. După o revenire de jumătate de an la Betis, congolezul a avut o încercare în SUA, la Columbus Crew, apoi s-a întors în Spania, la Murcia, unde a evoluat anul trecut, până în vară, când a rămas fără contract.

Comentarii