Se pregăteşte Rusia să atace nuclear sateliţii americani? Semnal de alarmă tras de un membru al Camerei Reprezentanţilor

joi, 15 februarie 2024, 08:00
2 MIN
 Se pregăteşte Rusia să atace nuclear sateliţii americani? Semnal de alarmă tras de un membru al Camerei Reprezentanţilor

Preşedintele Comisiei de Informaţii a Camerei Reprezentanţilor, Mike Turner (FOTO), a pus la dispoziţia tuturor membrilor Congresului informaţii privind o „ameninţare gravă la adresa securităţii naţionale”, pentru a le analiza, a anunţat miercuri comisia, potrivit CNN. Deşi Turner şi Casa Albă au rămas vagi în privinţa naturii ameninţării, două surse şi un oficial american au declarat pentru CNN că aceasta este legată de Rusia. 

Mai multe surse familiare cu informaţiile au caracterizat-o drept „foarte sensibilă”. ABC News suţine că avertismentul republicanilor cu privire la "ameninţarea la adresa securităţii naţionale" se referă la faptul că Rusia vrea să ducă o armă nucleară în spaţiu. Nu este vorba de a ataca nuclear o ţintă pe Pământ, ci mai degrabă de a o folosi eventual împotriva sateliţilor, potrivit ABC.

ăŞi Reuters merge pe varianta „capacităţilor nucleare ale Rusiei”. Statele Unite au informat Congresul şi aliaţii europeni cu privire la noi informaţii privind capacităţile nucleare ruseşti care ar putea reprezenta o ameninţare internaţională, a declarat miercuri o sursă informată în acest sens, confirmând un raport publicat de New York Times.

Noile capacităţi nu reprezintă o ameninţare urgentă la adresa Statelor Unite, a precizat sursa. Noile informaţii sunt legate de încercările Rusiei de a dezvolta o armă spaţială, a spus sursa, vorbind sub rezerva anonimatului. Una dintre sursele care au văzut informaţiile a confirmat că este „într-adevăr o capacitate rusă foarte îngrijorătoare şi destabilizatoare” cu privire la care am fost recent informaţi.

Cu toate acestea, preşedintele Camerei, Mike Johnson, a încercat mai târziu să calmeze preocupările referitoare la ameninţarea nespecificată, afirmând că nu există „niciun motiv pentru alarmă”. „Dorim doar să asigurăm pe toată lumea că ţinem cârma-n mâini cu fermitate”, a spus Johnson. „Lucrăm la asta şi nu este nevoie de alarmă.”

Vezi mai multe detalii pe hotnews.ro; SURSA FOTO: smh.com.au

 

 

Comentarii