Se pregăteşte startul spre Beijing

joi, 20 ianuarie 2022, 02:43
2 MIN
 Se pregăteşte startul spre Beijing

 

 

Peste 20 de sportivi români vor participa la Jocurile Olimpice de Iarnă.Raluca Strămăturaru, de la sanie, va fi port drapel, iar patinatoarea Mihaela Hogaş este ultima care a obţinut calificarea

Deşi, ca de obicei, nu au speranţe chiar foarte mari, sportivii români se pregătesc pentru participarea la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing. Calificările s-au închis la sfârşitul săptămânii trecute, dar listele pot suferi modificări de ultim moment după cum a explicat pentru Eurosport şeful de misiune al delegaţiei României la Beijing, Florin Mişcă. „Suntem în plină pandemie, se pot întâmpla multe. Sunt sportivi care nu sunt vaccinaţi, care nu vor să meargă, sunt accidentări de ultim moment. De asta nu putem avea o listă finală a sportivilor români decât pe 20 ianuarie „, a spus oficialul.

Ultima calificată la Jocuri este singura patinatoare de viteză care ne reprezintă, Mihaela Hogaş. Parcursul ei din ultima perioadă, a fost punctat de două noi recorduri naţionale: 1:16.190 în proba de 1.000 metri, rezultat obţinut la Cupa Mondială de la Salt Lake City şi 38, 370 secunde în proba de 500 metri la Cupa Mondială de la Calgary, ambele competiţii desfăşurate în decembrie.

Teoretic, România va trimite în capitala Chinei 20-25 de sportivi.

Printre sportivii români care sunt siguri de prezenţa lor la Beijing sunt sănierii (Raluca Strămăturaru, Valentin Creţu, Marian Gîtlan şi Darius Şerban), boberii (Mihai Ţentea, Raul Dobre, Cristian Radu, Ciprian Daroczi, Andreea Grecu şi Katharina Wick). Andrei Feldorean şi Dana Haralambie vor reprezenta România la sărituri cu schiurile, iar Paul Pepene, Petrică Hogiu şi Timea Lörincz sunt cei trei sportivi din România care au obţinut calificarea la schi fond. De asemenea, delegaţia tricoloră va mai fi reprezentată la biatlon şi schi alpin. Aproape sigur, Raluca Strămăturaru, participantă la ultimele trei ediţii ale Jocurilor Olimpice de Iarnă în probele de sanie.

„În China se va pleca cu avioane speciale. Noi vom zbura cu curse de linie până la Frankfurt, Paris, iar de acolo de va merge cu curse în care vor urca doar sportivi olimpici sau persoane care au treabă cu Jocurile Olimpice”, a detaliat oficialul COSR. Din delegaţia oficială a României la Jocurile Olimpice de la Beijing vor face parte şi preşedintele COSR, Mihai Covaliu, secretarul general George Boroi, dar şi ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak.

Organizatorii au anunţat că sportivii nu vor avea voie să părăsească zonele de antrenament, concurs şi Satele Olimpice. Se vor crea, aşa cum au existat şi la Tokyo 2021, bule din care sportivii şi cei implicaţi în Jocurile Olimpice nu vor putea ieşi. Jocurile Olimpice vor avea loc în perioada 4-20 februarie (cf. Eurosport)

 

 

Comentarii