Șefă de instituție, recompensată cu parfum Pacco Rabane pentru buletinele basarabenilor

luni, 29 octombrie 2018, 02:59
2 MIN
 Șefă de instituție, recompensată cu parfum Pacco Rabane pentru buletinele basarabenilor

Tribunalul Iaşi a condamnat-o la trei ani de închisoare cu suspendare pe şefa Evidenţei Populaţiei de la Scânteia, acuzată de mai multe fapte de luare de mită. Decizia judecătorilor poate fi atacată cu apel. În acelaşi dosar, Luigi Pelin a fost achitat de acuzaţia de complicitate la luare de mită.

În rechizitoriul pe care anchetatorii ieşenii l-au întocmit se menţionează că cel puţin 2.000 de basarabeni ar fi beneficiat de „bunăvoinţa” Maricicăi Tagarcea de a le elibera buletine de identitate. Persoanele de dincolo de Prut aveau nevoie de aceste acte pentru a ajunge cât mai repede în spaţiul comunitar european.

Obţinerea buletinelor se realiza după ce basarabenii erau luaţi în spaţiul locativ de un cetăţean român, în condiţiile în care legea românească nu impune un număr de maxim de persoane care pot fi luate în spaţiu. Procurorii au spus că trei persoane din Scânteia au luat în spaţiu 1.667 de persoane.

De la cele trei persoane, Maricica Tagarcea ar fi primit, săptămânal, câte 100 de lei. De asemenea, şefa Evidenţei Persoanelor ar fi primit „o pereche pantofi de damă, o geacă din material textil, 2 genţi de damă, 1 parfum de damă marca Pacco Rabane, mai multe torturi, dulciuri şi flori – avantaje materiale în cuantum de 5470 lei“, se arata în rechi­zitoriu.

Comentarii