De Business

Punem punctul pe știi

Şeful Commerzbank din Germania se teme de valul de falimente generat de sancţiunilor impuse Rusiei

joi, 12 mai 2022, 11:12
1 MIN
 Şeful Commerzbank din Germania se teme de valul de falimente generat de sancţiunilor impuse Rusiei

Un val de falimente ar putea lovi cea mai mare economie a Europei din cauza creşterii preţurilor la energie şi resurse în urma sancţiunilor impuse Rusiei, a declarat preşedintele consiliului de administraţie al Commerzbank din Germania, Manfred Knof.

„Aprovizionarea cu energie în Germania este în pericol, lanţurile de aprovizionare se defectează şi avem o inflaţie ridicată”, a explicat Knof în discursul său publicat anterior la adunarea generală virtuală a băncii din 11 mai.

Acesta a spus că se pregăteşte pentru o contra-reacţie, pe măsură ce se vor avea loc consecinţele economice ale invaziei Ucrainei de către Rusia, a informat ziarul german Handelsblatt. Commerzbank, care se ocupă de aproximativ o treime din comerţul exterior al Germaniei, trebuie să se adapteze la noua realitate economică, a spus Knof asociaţilor.

„De aceea lucrăm îndeaproape cu clienţii noştri corporativi în problemele actuale dificile, cum ar fi creşterea preţurilor mărfurilor şi blocajele din lanţurile de aprovizionare”, a spus Knof. „Dar nici nu trebuie să ne amăgim: probabil că numărul insolvenţelor de pe pieţele noastre va creşte şi odată cu acesta şi provizioanele de risc ale băncilor.”, a adăugat el.

Citiţi materialul integral pe dcnews.ro

 

Comentarii